Продукти:
- 6 шайби риба толстолоб
- 1 голям портокал
- розмарин
- мащерка
- сол
- лимон за гарниране
Приготвяне:
Шайбите риба се посоляват.
Портокалът се изцежда и кората се настъргва. Към сока се прибавят розмарина и мащерката.
В така приготвената марината се поставя рибата. Хубаво е рибата да се маринова няколко часа, най-добре 1 нощ.
На котлона се слага грил тигана Деличия на Делимано. Много предпочитан от мен заради незалепващото си керамично покритие. Грил тигана Деличия има ергономична дръжка с вграден сензор, които при затопляне на тигана се оцветява в оранжево.
Мариновата риба се поизтръсква от подправките.
Поставя се върху грил тигана и се запича.
Рибата се обръща и се пече до готовност.
Поднася се със сезонна салата и поръсена с прясно изцеден лимонов сок.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар