понеделник, 3 октомври 2016 г.

Толстолоб с екзотична марината


Продукти:
  • 6 шайби риба толстолоб
  • 1 голям портокал
  • розмарин
  • мащерка
  • сол
  • лимон за гарниране

Приготвяне:
Шайбите риба се посоляват. 
Портокалът се изцежда и кората се настъргва. Към сока се прибавят розмарина и мащерката.
В така приготвената марината се поставя рибата. Хубаво е рибата да се маринова няколко часа, най-добре 1 нощ.

На котлона се слага грил тигана Деличия на Делимано. Много предпочитан от мен заради незалепващото си керамично покритие. Грил тигана Деличия има ергономична дръжка с вграден сензор, които при затопляне на тигана се оцветява в оранжево.

Мариновата риба се поизтръсква от подправките.
Поставя се върху грил тигана и се запича. 


Рибата се обръща и се пече до готовност.


Поднася се със сезонна салата и поръсена с прясно изцеден лимонов сок.


Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар