сряда, 31 юли 2019 г.

Пилешки воденички по селски


Продукти:

  • 1 кг пилешки воденички
  • 2 големи глави лук
  • 6-7 печени чушки
  • 2 големи домата
  • 5-6 скилидки чесън
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • сол


Приготвяне:
Воденичките се изчистват и сваряват.
Лукът се обелва и нарязва на полумесеци.
Чушките се опичат, обелват и накъсват на ленти. 
Доматите се обелват и нарязват на дребно.
В дълбок тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и се слага лука. Като стане прозрачен се прибавят чушките. Готвят се около 5-6 минути. Прибавят се доматите, нарязаният чесън и воденичките. 
Ястието се подправя със сол, чубрица, червен и черен пипер и се оставя на слаб огън да къкри, докато остане на мазнина. 
Поръсва се с нарязан магданоз. 


Вкусно лятно ястие, което може да се консумира както топло, така и студено. 
Приятен апетит! 

2 коментара:

  1. Обичам воденички, но така не съм приготвяла, благодаря за рецептата, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, ще се радвам да опиташ и този вариант на приготвяне на воденички!
      Поздрави!

      Изтриване