вторник, 5 септември 2017 г.

Свинска кавърма в сач

Лятото отминава...вечерите стават все по-хладни и е време да се сгреем с нещо топло и питателно. 


Продукти:
  • 1.300 кг свинска плешка
  • 3 големи глави лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 8-10 печени червени пиперки
  • 1-2 домата
  • 5-6 с. л. олио
  • 1 с. л. свинска мас
  • 1 пак. подправка на MAGGI ,,Всичко в едно"
  • 100 мл вино
  • 1 ч. л. червен пипер.
  • 100 мл зеленчуков бульон
  • магданоз

Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета. Поставя се в дълбок тиган и се запържва в олиото и св. мас до златисто.
Към него се прибавя лука, нарязан на едри полумесеца и се запържва леко, заедно с чесъна. 
Добавят се чушките, нарязани на ленти. Ястието се разбърква и се добавят обелените и ситно нарязани домати. 
Овкусява се с подправката и червения пипер.
Кавърмата се залива с виното и бульона, и се прехвърля в глиненият сач.
Поставя се в студена фурна, включена на 250 градуса и се запича до готовност (около 40 минути)
Готовото ястие се поднася поръсено с магданоз.


Добър апетит, приятели! 
Бъдете здрави и усмихнати! 


6 коментара:

  1. Оххх Хриси, колко апетитно изглежда.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Зиче!
      Време е вече за сериозните манджи :))

      Изтриване
  2. Вечно търся нови и интересни идейки за сач! Скоро пак ще го извадя от долапа :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздрави и прегръдки и на теб, Люси!
      С наближаването на студените дни започваме да мислим за топли и питателни ястия. :)

      Изтриване
  3. Ох, трудно се издържа и на тази гледка...
    Неустоимо предложение е това!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние сме любители на такива гледки...
      Поздрави и хубави дни!

      Изтриване