Продукти:
- 350 г кисело мляко
- 150 г сирене
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 с. л. равна сол
- 3 с. л. захар
- 1 с. л. оцет
- 1 с. л. ракия
- 450-500 г брашно
Приготвяне:
Содата се смесва с оцета.
Към киселото мляко се прибавят настърганото сирене, солта, захарта, ракията и угасената сода. Прибавя се постепенно брашното и сместа се бърка с лъжица. Когато тестото стане достатъчно гъсто се премества на плота и се доомесва с ръце. Тестото може да поеме различно количество брашно, взависимост от сиренето.
Оставя се да почине 20-30 минути.
Тестото се разточва с дебелина 1/2 сантиметра.
Изрязват се кръгове с размер 8 см, а вътрешния кръг е 4 сантиметра.
Пържат се в маслена баня на умерен огън.
Поднасят се със сирене и любимо сладко.
Да ви е сладко!
Много усмивки и хубаво настроение, приятели!
Много усмивки и хубаво настроение, приятели!
Е, много готини гевречета си направила, Хриси. Толкова вкусно изглеждат. Прекрасна съботна или неделна закуска. Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеКате, много ти благодаря, мила!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки! :)