вторник, 24 април 2018 г.

Шоколадови бонбони с карамелен пълнеж


Продукти:
  • 200 г млечен шоколад
  • 3 с. л. карамелен сос
  • 50 г едро смлени бадеми
  • златна прахообразна боя
  • силиконова форма за бонбони


Приготвяне:
Започва се с намазаване на формата с боята. С четка за рисуване се взема по малко от боята и се нанася по дъното, и стените на всяка капсулка. (На снимките не си личи златното по бонбоните, но в действителност са много красиви в златната си окраска. Фотографията не е шега работа и не е за всеки :) )
Шоколадът се разтопява на водна баня. Ако обичате черен шоколад, може да използвате такъв. 
С четка за рисуване се нанася от шоколадът по дъното и стените на формичките.  Формата се поставя в хладилник да стегне шоколада и след това процедурата се повтаря. 
Карамеленият сос го приготвям по тази рецепта, поставям го в бурканче и го съхранявам в хладилника, и при нужда ми е под ръка. Заради ниската температура соса не е течен, а леко втвърден карамел. 
Три лъжици от него + едро смлените бадеми са достатъчна плънка за 20 бонбона, но все пак зависи и от големината на формата. 
След като и повторният шоколад се е стегнал, с малка лъжичка се поставя от карамела, който както писах се смесва с бадемите. 
Отгоре се разпределя и останалият шоколад. Формичката се потупва в плота, за да се разпредели шоколада навсякъде, а излишният се премахва като се мине по формата с шпатула. 
Формата се поставя в хладилник да стегнат бонбоните и след това се изваждат.  


Да ви е сладко! 

Идеята за тези прекрасни бонбони са на още по-прекрасната Теодора Атанасова - Сладко с Теди! Благодаря ти, мила!

Ето и една идея за чудесен подарък :)


Луксозни бадемови бонбони 

Чийз бонбони

Бонбони Рафаело














2 коментара:

  1. Знаеш, че обичам бонбони, т.е. обожавам вкусните шоколадови бонбони, а тези тук са точно такива. Страхотна селекция, казвам го още веднъж. Ако решиш да пуснеш в продажба такива кутийки, пиши:). Поздрави, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Кате!
      За теб веднага ще спретна една кутия с бонбони!
      Поздрави и прегръдки, мила! :)

      Изтриване