събота, 30 август 2014 г.

Пилешки воденички с лук и гъби

Има ястия, които на вид са обикновени, приготвят се лесно и бързо, но за сметка на това са много вкусни. Това е едно от ястията, което обичаме всички в къщи и често присъства на нашата маса. 



  Продукти:
  • 1 кг пилешки воденички
  • 250 г гъби печурки
  • 2-3 глави лук
  • чер пипер
  • сол
  • 100 мл бира
  • олио
  • краве масло
Приготвяне:
Воденичките се сваряват в тенджера под налягане, като преди това във водата, с която са залети се поставя сол, 3-4 скилидки чесън и няколко зърна чер пипер.
Изваждат се от бульона и се поставят в дълбок тиган с малко олио. Запържват се до зачервяване.
 Към тях се прибавят нарязаните гъби и се готвят до извиране на водата и леко зачервяване на гъбите.
Накрая се прибавя и лука нарязан на полумесеци. Готви се до карамелен цвят на лука.
Налива се бирата, овкусява се със сол, чер пипер. Поставя се и бучка краве масло, и се оставя на котлона докато ястието остане на мазнина.
Да ви е сладко!




1 коментар: