сряда, 10 септември 2014 г.

Пържен свински черен дроб



Всеки, който обича дреболии, като нас, си има любими рецепти за приготвяне, но винаги може да се експерементира и нещо ново. Уж продуктите са едни и същи, но приготвено по различен начин и вкуса става различен.

Продукти:
  • 600-700 г черен дроб
  • 3-4 глави лук
  • брашно
  • олио
  • чер пипер
  • червено вино
  • магданоз
  • сол


Приготвяне:
Черният дроб се нарязва на тънки филии. За по-лесно нарязване може да поставите дроба са малко във фризер, докато се стегне леко.
Всяка филийка дроб се овалва в брашно и се запържва в мазнина. Изважда се от тигана и се поставя в купа с капак. След като се изпържи всичкият дроб се посолява и се наръсва с малко вино.
Лука се почиства и се нарязва на полумесеци. Пържи се в прецедената мазнина, ако е необходимо се добавя още олио. След като лукът стане прозрачен се посолява, налива се малко вино, подправя се с чер пипер и магданоз и се изсипва върху дроба. Захлупва се с капака и се оставя да престои около 30 минути, докато се обединят вкусовете.
Сервира се леко топъл, като върху всяка филийка дроб се поставя от лука.
Да ви е сладко с чаша червено вино в ръка!



2 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря, Марта! Приготвен по този начин черният дроб наистина е много вкусен.
      Хубав ден!

      Изтриване