Като се зададе купон или празник, и нашата добра и лъчезарна приятелка Ценка пристига с баница. Ама не каква да е баница, а дето викал един дядо: като я ядеш да ти капе масло по брадата :) Не мога да ви опиша вкуса и аромата на тази прекрасна баница. Трябва да я опитате!
Продукти:
- 1 пакет кори за баница Одрински
- 1 кофичка (400 г) кисело мляко
- 6 яйца
- 400 г сирене
- 4 с. л. брашно
- 1 пак. бакпулвер
- 250 г краве масло
Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, натрошеното сирене и брашното, смесено с бакпулвера.
Кравето масло се нарязва на малки кубченца.
Фурната на печката се включва на 170 градуса да загрява.
Пакета с корите се отваря. Взема се една кора и се намазва хубаво с плънката. Върху нея се разпределя от парченцата краве масло. Завива се на руло, след това на охлювче и се поставя в намазана с мазнина тава. Процедира се по същият начин с останалите продукти, като се стараете да разпределите сместа за плънката и кр. масло по-равно за всичките кори.
Най-отгоре на баницата се нахвърлят парченца краве масло.
Баницата се завива с алуминиево фолио, поставя се във вече загрялата фурна и се пече 30 минути. Маха се фолиото, по желание се поръсва със сусам и баницата се допича до златист цвят.
Веднага като се извади баницата от фурната се напръсква с малко прясно мляко или вода. Завива се с кърпа и...получавате много, много вкусна и ароматна баница.
Да ви е сладък и усмихнат деня с баницата на нашата чаровна приятелка.
Моят съвет е, ако имате възможност наредете баницата в по-голяма тава, за да има разстояние между навитите рула.
Хриси толкова е описателно това "като я ядеш да ти капе масло по брадата :)", че направо ще я мисля тази баничка...
ОтговорИзтриванеМалеее,ей това се казва Баница!Ум да ти зайде!Невероятна е,Хриси!Хубави почивни дни с много слънце и усмивки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета! Много ми стана мило с вашите коментари! Накарахте ме да се усмихна от сърце!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни и от мен!