петък, 12 септември 2014 г.

Щрудел с млечен крем



Тази рецепта беше публикувана преди време в една от готварските групи от Даниела Димитрова. Не познавам дамата, но и' благодаря за сполучливата и много вкусна рецепта.

Продукти за плънката:
  • 3 яйца
  • 5 с. л. захар
  • 150 мл олио
  • 150 г пшеничен грис
  • 200 мл кисело мляко
  • 1 бакпулвер
  • 2 ванилии
  • 400 г кори за баница
Продукти за крема:
  • 1 л прясно мляко
  • 10 с. л. захар
  • 2 пакетчета готов крем

Приготвяне:
Първо се приготвя крема, според указанието на опаковката.
Аз използвах този крем.


За да се избегне постоянното бъркане на крема докато изстине, за да не хване коричка, крема се изсипва в тавичка и се покрива със стреч фолио, като фолиото опира плътно върху крема.


Докато крема изстива се приготвя плънката.
Белтъците се разбиват на сняг заедно със захарта. Прибавят се жълтъците един по един, като разбиването продължава. Прибавя се олиото, киселото мляко и накрая гриса смесен с бакпулвера. Ароматизира се с ванилията.
Взема се една от корите, намазва се хубаво със сместа, върху нея се поставя втора кора и тя се намазва, следва трета кора, намазва се.


 Завършва се с четвърта кора, която не се маже, а върху нея се разпределя 1/4 от крема.


Отстрани корите се загъват навътре и с помощта на найлона от корите, навиваме на руло.
Процедирайки по този начин, от тези продукти получаваме четири рула.


Разстопяваме малко краве масло и с него намазваме отгоре рулата.
Печем на 170 градуса около 30 минути.


Още топъл поръсете шрудела с пудра захар.
Колкото и да ви се иска да го разрежете :) изчакайте хубаво да изстине и тогава му се насладете.
Прекрасен ден и повече усмивки за добро настроение!


8 коментара:

  1. Чудесен и вкусен щрудел, поздравления за което :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вили!
      Наистина щрудела е много вкусен!
      Хубав ден!

      Изтриване
  2. Сигурна съм ,че е толкова вълшебен на вкус,колкото е и на вид....Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Христинка, това е съвършен щрудел с ванилов крем, изкуши ме много с тази прекрасна рецепта :) Ще го приготвя задължително, благодаря за споделянето!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Таня! У дома много обичаме всичко, което е крем и затова тази рецепта много ни допадна! Дано и на вас бъде вкусна :)))

      Изтриване