вторник, 9 септември 2014 г.

Рози от бутер тесто и ябълки



Лесни и бързи за приготвяне, с чудесен аромат на ябълки и канела, примесен с уханието на масло, напомнящи приближаването на есента.

Продукти:
  • 2-3 ябълки
  • 1 лист (400 г) бутер тесто
  • 1 с.л. канела, смесена с 3 с. л. захар
  • 1 яйце
  • сока на 1/2 лимон

Приготвяне:
Ябълките се изчистват и се нарязват с кората на тънки филийки. Сваряват се до леко омекване във вода с лимоновия сок. Отцеждат се върху домакинска кърпа.
Размразеното на стайна температура бутер тесто се разточва. Намазва се с разбитото яйце и се поръсва с канелата.
На късата страна на тестото се редят един ред от ябълките, като резенчетата ябълки леко се подават от тестото. Лентата се изрязва и се навива на рулце. По същият начин се процедира и с останалите продукти.
Рулцата се поставят във формички за мъфини.
Пекат се на 200 градуса.
Още топли се поръсват с пудра захар.



Да ви е сладко и денят прекрасен! :)

6 коментара:

  1. Ама как красиво си ги описала, Хриси! Ама и те наистина са си красиви! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно изглеждат! Есенен сладкиш, точно като за мен- обожавам ябълки.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи!
      Есента наближава и с него разнообразието от сладкишите с ябълки тепърва започва :)
      Поздрави и от мен, и хубав ден!

      Изтриване
  3. Обичам рози, а твоите са чудни!

    ОтговорИзтриване