вторник, 23 септември 2014 г.

Купчинки от кайма и още нещо


На нас това ястие много ни допадна. Още като видях рецептата тук, прецених, че съчетанието на тези продукти е точно по-наш вкус. Направих малко промени в изпълнението на рецептата, но накрая нашето семейство получи една фантастична вечеря.

Продукти:
  • 500 г кайма
  • 2 филии хляб
  • чер пипер
  • кимион
  • чубрица
  • 250 г гъби
  • 3 яйца
  • 2-3 картофа, според големината
  • 200 г кашкавал
  • 100 г майонеза 

Приготвяне:
Каймата се омесва с филиите хляб, накиснати и изцедени във вода, и подправките. В оригиналната рецепта към каймата има прибавени лук и чесън, но аз го избягнах. Каймата се разделя на шест топки.
Гъбите се запържват в малко мазнина до готовност.
Яйцата се сваряват за 6 минути, след което се настъргват.
Картофите се обелват и се настъргват на дребно на ренде.
Кашкавала също се настъргва на ренде.
Майонезата се разрежда с малко вода, за да се нанесе по-лесно.
Следва подреждането на самите купчинки.
В голяма тава се поставя хартия за печене и се налива малко олио. Всяка една топка от каймата се разплесква и се поставя в тавата.


Върху всяка питка от кайма се поставят от гъбите, разпределят се отгоре и яйцата, настърганите картофи и кашкавала. Всяка една купчинка се залива с по две супени лъжици майонеза.
Купчинките се пекат на 180 градуса около 20-25 минути.

Поднесете тези вкусни купчинки с любимите ви зеленчуци и да ви е сладко. :)








6 коментара:

  1. Хриси, много идейни, сигурна съм, че и вкусни, купчинки. Определено може да се импровизира на воля с тях. :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери! И мен много ме впечатлиха тези купчинки и определено ще се правят у дома често.
      Извинявам се за лошите снимки, но рецептата си заслужава да бъде публикувана, макар и с лоши снимки :)
      Хубав ден и от мен!

      Изтриване
    2. Хриси, често правя тези купчинки - бързи са и търпят импровизации. Един от успешните варианти ми е с праз лук.

      Изтриване
    3. Веси, и в рецептата, от която гледах имаше лук в каймата, но нашето семейство не сме много по лука и затова го избягвам.
      Наистина много хубава и бърза рецепта, търпяща импровизации :)
      Хубав и слънчев ден!

      Изтриване