Продукти:
- 500 г кайма
- 2 филии хляб
- чер пипер
- кимион
- чубрица
- 250 г гъби
- 3 яйца
- 2-3 бр. картофи, според големината
- 200 г кашкавал
- 100 г майонеза
Приготвяне:
Каймата се омесва с филиите хляб, накиснати и изцедени във вода, и подправките. В оригиналната рецепта към каймата има прибавени лук и чесън, но аз го избягнах. Каймата се разделя на шест топки.
Гъбите се запържват в малко мазнина до готовност.
Яйцата се сваряват за 6 минути, след което се настъргват.
Картофите се обелват и се настъргват на дребно на ренде.
Кашкавала също се настъргва на ренде.
Майонезата се разрежда с малко вода, за да се нанесе по-лесно.
Следва подреждането на самите купчинки.
В голяма тава се поставя хартия за печене и се налива малко олио. Всяка една топка от каймата се разплесква и се поставя в тавата.
Купчинките се пекат на 180 градуса около 20-25 минути.
Поднесете тези вкусни купчинки с любимите ви зеленчуци и да ви е сладко. :)
Хриси, много идейни, сигурна съм, че и вкусни, купчинки. Определено може да се импровизира на воля с тях. :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Гери! И мен много ме впечатлиха тези купчинки и определено ще се правят у дома често.
ИзтриванеИзвинявам се за лошите снимки, но рецептата си заслужава да бъде публикувана, макар и с лоши снимки :)
Хубав ден и от мен!
Хриси, често правя тези купчинки - бързи са и търпят импровизации. Един от успешните варианти ми е с праз лук.
ИзтриванеВеси, и в рецептата, от която гледах имаше лук в каймата, но нашето семейство не сме много по лука и затова го избягвам.
ИзтриванеНаистина много хубава и бърза рецепта, търпяща импровизации :)
Хубав и слънчев ден!
Prelest.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
Изтриване