вторник, 2 септември 2014 г.

Моят миш-маш



Лято е, и навсякъде по домовете ухае на летни ястия.
 Аз ви предлагам моят начин за приготвяне на тази лятна класика - миш-маша :)

Продукти:

  • 20 бр. (1 кг) печени, обелени и изчистени от дръжките и семките чушки
  • 5 домата (0,500 кг)
  • 150 г сланина
  • 4 яйца
  • 150 г сирене


Приготвяне:
Сланинката се нарязва на дребно. Поставя се в дълбок тиган и се запържва до покафеняване на парченцата сланина.
Прибавят се нарязаните чушки и се запържват много хубаво. Отнема доста време, но чушките са по-вкусни когато са запържени добре.
Поставят се, и обелените и нарязани на ситно домати.
Миш-маша се запържва докато остане на мазнина.
Натрошава се вътре сиренето и се разбърква леко.
Както миш-маша е върху котлона се чукват едно по едно яйцата. Котлона се намалява и яйцата се готвят до готовност, като се оставят малко рохкави.



Това е моята интерпретация на това популярно лятно ястие. Да ви е сладко и вкусно!

2 коментара:

  1. Хриси, считай, че това съм го приготвила тези дни! Как не съм се сетила - със сланинка...ооо, и чушки имам...май ще е довечера още, кой ще чака дни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, у дома сланинката е на почит :), поне знаем, че е чиста без разните там примеси и Етааа...И бобеца задължително е със сланина:)
      Хубав ден!

      Изтриване