Лято е, и навсякъде по домовете ухае на летни ястия.
Аз ви предлагам моят начин за приготвяне на тази лятна класика - миш-маша :)
Продукти:
- 20 бр. (1 кг) печени, обелени и изчистени от дръжките и семките чушки
- 5 домата (0,500 кг)
- 150 г сланина
- 4 яйца
- 150 г сирене
Приготвяне:
Сланинката се нарязва на дребно. Поставя се в дълбок тиган и се запържва до покафеняване на парченцата сланина.
Прибавят се нарязаните чушки и се запържват много хубаво. Отнема доста време, но чушките са по-вкусни когато са запържени добре.
Поставят се, и обелените и нарязани на ситно домати.
Миш-маша се запържва докато остане на мазнина.
Натрошава се вътре сиренето и се разбърква леко.
Както миш-маша е върху котлона се чукват едно по едно яйцата. Котлона се намалява и яйцата се готвят до готовност, като се оставят малко рохкави.
Това е моята интерпретация на това популярно лятно ястие. Да ви е сладко и вкусно!
Хриси, считай, че това съм го приготвила тези дни! Как не съм се сетила - със сланинка...ооо, и чушки имам...май ще е довечера още, кой ще чака дни...
ОтговорИзтриванеВеси, у дома сланинката е на почит :), поне знаем, че е чиста без разните там примеси и Етааа...И бобеца задължително е със сланина:)
ИзтриванеХубав ден!