понеделник, 26 октомври 2015 г.

Бишкотена торта с маскарпоне и къпиново сладко


Продукти:
  • 300 г бишкоти
  • 250 г маскарпоне
  • 200 + 50 мл течна сладкарска сметана
  • 60 г (5 с. л.) ситно смлени бадеми
  • 50г (6 с. л.) кокос
  • 3 с. л. пудра захар
  • 400 мл прясно мляко + 4-5 с. л. захар
  • къпиново сладко

Приготвяне:
Към маскарпонето се прибавят пудрата захар и 50 мл сметана. Разбива се за кратко с миксер.
Добавят се бадемите и кокоса и се разбъркват до еднородност.
Останалата 200 мл сметана се разбива до плътност. От нея се отделя около 3-4 лъжици в пош със звездовиден накрайник (за украса) и останалата сметана се прибавя към крема. 

Прясното мляко леко се затопля, колкото да се разтопи захарта.

Отваряем ринг с размер 22 см се поставя в поднос.
Част от бишкотите се подрязват от едната страна, потапят се за кратко в млякото и се изправят около вътрешната част на ринга. 
Сиропирани с мляко бишкоти се разполагат и по дъното на ринга.


Изсипва се половината крем, поставя се част от къпиновото сладко...


...и останалите сиропирани бишкоти. 


Върху тях се разстила останалия крем.


Тортата се украсява с отделената сметана и се поставя в хладилника за около 3-4 часа.


Тортата се освобождава от ринга и... остава да се насладите на невероятната сочност на тази лесна и бърза за приготвяне торта.



Много пъти сладостта е скрита в малките и лесни неща, така че не пропускайте да си спретнете това малко бижу! :)


18 коментара:

  1. Много е красива, Хриси! Предполагам, че е и много вкусна - с това маскарпоне!
    Прегръдки и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Хриси, великолепна тортичка си приготвила рано, рано!! Много си ранобудна :*)!!
    Прекрасна седмица, миличка!! Целувки!!

    ОтговорИзтриване
  3. Красиво и вкусно!
    Хриси, желая ти една прекрасна и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Нежна, красива и видимо вкусна тортичка, Христинка! Пожалавм ти слънчев понеделник!

    ОтговорИзтриване
  5. Като цвете е, Хриси! Пък и лесно, че и много вкусно! :)
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Поредната красавица се появи на твоите страници, Хриси! Обичам пухкавите ти и леки торти, богати на крем и нежност! И тази е десерт, който не трябва да се подминава! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Нежна и на вкус, и наглед! Истинска красавица!
    Поздрави и прегръдки от мен, Хриси!

    ОтговорИзтриване
  8. Красота, нежност и много крем!
    Поздрави, Хриси! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасно, както всичко сътворено от теб.Сърдечни поздрави

    ОтговорИзтриване
  10. Габи, Руми, Бети, Петя, Гери, Люси, Ирма, Светле, Яна, благодаря ви, слънчеви момичета, за хубавите думи, които струят от вашите сърца! Радват ме вашите коментари!
    Прегръдки за всички вас, бъдете здрави и усмихнати! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Хриси, перфектна визия, а вкуса е подозирам - изискан!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси! Много вкусна и сочна тортичка се получи. :)

      Изтриване
  12. Какви бишкоти използвате? Някои видове са много крехки и при сиропиране се разкашкват.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бишкотите са savoiardi и те действително поемат много течност, така че само леко ги топвате и редите. :)
      Успех и споделете резултата!

      Изтриване