сряда, 23 февруари 2022 г.

Брауни бисквитки

 Шоколадът предизвиква усмивки, шоколада е в основата на доброто настроение, шоколада подобрява мислите в положителна насока, шоколада е чувствено удоволствие и ни кара да бъдем щастливи ... и както казва София Лундберг - шоколадът е най-доброто лекарство срещу сълзи! Затова нека му се насладим в тези уникални шоколадови брауни бисквитки с мек център и денят ни ще бъде прекрасен! 


Продукти:

  • 200 г шоколад 52%
  • 80 г краве масло
  • 125 г брашно
  • 20 г какао
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сол
  • 150 г кафява захар
  • 50 г кристална захар
  • 2 яйца L
  • 1 ванилия
  • 100 г шоколадови капки



Приготвяне:
Шоколадът + кравето масло се разтопяват на водна баня. Купата се оставя настрани, за да се охлади леко сместа. 
Яйцата се разбиват заедно с двата вида захар и ванилията на пяна. Към тях се прибавя шоколада и се разбива на ниска скорост на миксера. 
Брашното, какаото, солта и бакпулвера се пресяват. Добавят се към шоколадовата смес. Рабърква се и се добавят шоколадовите капки. 
Получава се гъста и лепкава смес. Поставя се в хладилник за 30-40 минути. 
От тестото се оформят топчета с големина на голям орех. Нареждат се в тава, постелена с хартия за печене на разстояние едно от друго. От тази доза аз получих 40 броя бисквитки. 
Бисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 11 минути. Макар и да изглеждат меки и недопечени, не печете повече от тези минути, за да имат мек център. 
Оставят се да се охладят в тавата и след това се прехвърлят в поднос. 




Да ви е сладко! 

Рецептата на тези вкусно ухаещи бисквитки е от кулинарните групи публикувана от Lazarina Dincheva, за което и' благодаря! С пожелание да ни радва с още вкусни и сполучливи рецепти! 


7 коментара:

  1. Хриси, тези не са ли шоколадовите брауни бисквитки с течен център, които Lazarina Dincheva, скоро пусна ?
    Тези са без ядки обаче, но също изглеждат много добре !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ваня! Рецептата за бисквитките е от кулинарните групи, но не мога да спомена точен източник, за което съжалявам. Ако рецептата е на Lazarina Dincheva - благодаря за прекрасният вкус на бисквитките!

      Изтриване
    2. Да Хриси, тя е много добър кулинар а и скоро прави онлайн урок в затворената група на Мария :) Ако си гледала урока де ;)

      Изтриване
    3. Да, знам, че прави урок за кроасани. Обикновено си записвам от къде и на кого са рецептите от кулинарните групи, но този път съм пропуснала. Извинявам се на Лазарина и ще добавя в публикацията, че рецептата е нейна. А на теб благодаря, че ми обърна внимание! Поздрави, Ваня!

      Изтриване
  2. Евдокия Найденова1 май 2023 г. в 14:58

    Хрис, яйцата ми са М!Да добавя ли трето яйце? Благодаря!❤️

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинявай, Еви, че късно виждам коментара ти! Мисля, че няма нужда да прибавяш трето яйце.

      Изтриване