сряда, 25 юни 2014 г.

Яйца по шотландски




Рецептата за тези шотландски яйца видях в списание GoodFood брой 86. Рецептата е много хубава, но така омесена каймата с леща, не мисля, че бих впечатлила моето семейство, ...но нищо не се знае...:) май ще пробвам следващия път да ги направя точно по рецептата от списанието и ще си мълча за съставките. И така моите яйца станаха побългарени, но и така са вкусни и ефектни.
Ето как ги направих аз.

Необходими продукти:

  • 500 г домашна кайма
  • чер пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сол
  • 6 сварени яйца
  • 1яйце за паниране
  • галета
Омесваме си каймата с подправките. Всеки може да си овкуси каймата с подправките, които предпочита. Разделяме я на шест топки.
Обелваме си яйцата, които са варени 5 минути и ги овалваме в брашно.
Вземаме едната топка кайма, поставяме я върху стреч фолио и я разстиламе на елипса.
Поставяме яйцето върху нея.


С помощта на фолиото обвиваме яйцето с каймата.


 Процедираме по същият начин и с останалите яйца. Поставяме ги за около 1 час в хладилник.
Разбиваме леко яйцето, потапяме в него всяко яйце и овалваме в галета.
Постиламе си тавичка с хартия за печене, сипваме малко мазнина и ги нареждаме.


Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.
Така приготвените яйца може да ги сервирате както топли, така и студени, аранжирани със салата според сезона.





2 коментара:

  1. Ето къде мога да надничам с удоволствие...Много вкусни неща са приготвени-поздравления!
    Успех на блога!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Живка! Радвам се, че съм една от вас! :)))

      Изтриване