Когато една дама от кулинарните групи преведи и публикува рецептата за този кейк, бях много впечатлена от лесната и същевременно изкушаваща рецепта. Оригиналната версия на кейка може да видите тук.
Продукти за кейка:
- 3 яйца
- 250 г захар
- 80 мл прясно мляко
- 80 мл олио
- 200 г брашно
- 1 с. л. какао
- 1 пак. бакпулвер
- 1 ванилия
Продукти за крема:
- 2 пакетчета пудинг за варене(вкуса е пожелание)
- 200 мл течна сладкарска сметана за украса
Кейковата смес се изсипва в правоъгълна тава с размери 40/30 см, застелена с хартия за печене. Кейкът се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Оставя се да изстине в тавата.
Докато сладкиша изстива се приготвя пудинга по указание на опаковката.
На изстиналият напълно сладкиш се правят дупки с инструмента за изтърбушване на чушки.
Леко охладеният пудинг внимателно се излива в направените дупки, като остатъка се изсипва върху кейка.
Отделените изрезки се натрошават и се разпределят върху кейка.
Сладкишът се оставя да изстине напълно.
Сметаната се разбива до меки върхове, разпределя се отгоре и се правят шарки с гребенче.
Кейка се нарязва на пастички, като всяка се украсява по собствена фантазия.
Вкусен и лесен за приготвяне кейк. Направете го и ще останете очаровани от крайния резултат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар