вторник, 24 юни 2014 г.

Кейк с пудингов пълнеж



Когато една дама от кулинарните групи преведи и публикува рецептата за този кейк, бях много впечатлена от лесната и същевременно изкушаваща рецепта. Оригиналната версия  на кейка може да видите тук.

Продукти за кейка:
  • 3 яйца
  • 250 г захар
  • 80 мл прясно мляко
  • 80 мл олио
  • 200 г брашно
  • 1 с. л. какао
  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 ванилия

Продукти за крема:
  • 2 пакетчета пудинг за варене(вкуса е пожелание)
  • 200 мл течна сладкарска сметана за украса

Яйцата заедно със захарта се разбиват на пяна. Към тях се прибавят прясното мляко и олиото. Брашното, какаото и бакпулвера се смесват и се пресяват. Сухата смес се смесва с яйчената и се разбърква до хомогенност.




Кейковата смес се изсипва в правоъгълна тава с размери 40/30 см, застелена с хартия за печене. Кейка се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Оставя се да изстине в тавата.
Докато сладкиша изстива се приготвя пудинга по указание на опаковката.
 На изстиналият напълно сладкиш се правят дупки с инструмента за изтърбушване на чушки. 


Леко охладеният пудинг внимателно се излива в направените дупки, като остатъка се изсипва върху кейка.
Отделените изрезки се натрошават и се разпределят върху кейка.


Сладкиша се оставя да изстине напълно.
Сметаната се разбива до меки върхове, разпределя се отгоре и се правят шарки с гребенче.



Кейка се нарязва на пастички, като всяка се украсява по собствена фантазия.



Вкусен и лесен за приготвяне кейк. Направете го и ще останете очаровани от крайния резултат.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар