петък, 20 юни 2014 г.

Салата със зелен боб




Това е една много любима салата на нашето семейство. Няма точни продукти, но все пак нека да имаме 1 кг пресен зелен боб. Едно от условието за получаването на хубава салата е боба да бъде много млад (почти без зърна).
Бобът се измива и се подсушава с кърпа. Загрява се олио и в него се слага от зеления боб. Пържи се до леко покафеняване на шушулките. Изважда се с решетъчна лъжица и още топъл се овкусява със счукан чесън, смесен със сол и балсамов оцет. Поръсва се с магданоз и копър.
Поднася се студен, аранжиран с пресни домати. В допълнение едно парче сирене, и...друго не ви трябва за вечеря :)   

7 коментара:

  1. Остава само някой да каже "Наздраве" :)
    Не съм срещала подобен начин на приготвяне, Хриси, но определено ми харесва.
    Хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Иле! Тази салата я знам от Павликенския край и с когото я споделя се оказва, че никой не я знае и затова реших да я напиша за блога.
      Пробвай, предполагам, че ще ви хареса!
      Поздрави и успешна нова седмица!

      Изтриване
    2. на мен ми е любима , но аз попарвам боба и след това го пържа лелееее става страхотно и копърче и чесън лелеее лелеее ....- Валя ;)

      Изтриване
  2. Страхотна комбинация, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Бети!
      Салатата наистина е много интересна и вкусна!

      Изтриване
  3. Още тази вечер го правя за ракийката-благодаря ,Хриси!

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване