Продукти за тестото:
- 100 г меко масло
- 125 г захар
- щипка сол
- 1 прахче ванилия
- 2 яйца
- 100 г брашно
- 50 г нишесте
- 1 ч. л. бакпулвер
- 2 яйца
- 2 с. л. захар
- 1 прахче ванилия
- 125 мл прясно мляко
4 праскови
Приготвяне:
Прибавете едно по едно яйцата и разбъркайте докато се разтвори захарта.
Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, пресейте и го прибавете към яйчно-маслената смес на порции.
Изсипете тестото в намазана с мазнина отваряема форма с размер 24 сантиметра в диаметър.
Обелете прасковите, нарежете ги на тънки резанчета и ги наредете ветрилообразно върху тестото.
Запечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
За заливката разбъркайте на пяна яйцата заедно със захарта и ванилията. Прибавете прясното мляко. Залейте сладкиша и печете още 10 минути.
Оставете сладкиша леко да се охлади, освободете от формата и оставете да изстива върху поставка.
Направете си ароматно кафе и да ви е сладко! :)
Хриси, позагуби се, надявам се приятно си изкарвала времето на липсата ти тук! Взимам си парченце сладкиш.
ОтговорИзтриванеЗаповядай, Веси! От все сърце се почерпи!
ИзтриванеХодихме на почивка и доста време отсъствах от дома и блога. Вече заредена със слънчеви лъчи и хубави емоции започвам наново старото ежедневие.
Хриси,страхотен кейк!Заливка с яйца и масло съм правила,но и с прясно мляко не съм,много интригуващо,сигурно е още по-сочен!Хубаво утре!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси! Наистина сладкиша става по-сочен.
ИзтриванеПоздрави и нека всички дни ни бъдат все по-хубави!
Izglejda vkusno hep,remenno shte probvam vashata resmepta.Blagodaria
ОтговорИзтриванеНаистина е вкусен, Иво! Сподели резултата!
ИзтриванеХубав и весел уикенд!
Blagodaria ti Hristihche
ОтговорИзтриване