петък, 8 август 2014 г.

Свински бекон с манатарки




Когато получих една щайга манатарки решението за менюто на следващият ден беше веднага решено. Най-вкусната горска гъба не и' трябва нищо в добавка, но аз реших за гарнитура на царицата на гъбите да добавя и по едно беконче. :)



Продукти:
  • 8 бр. пържоли от бекон
  • 400 г пресни гъби манатарки
  • 2 с. л. брашно
  • чер пипер
  • соев сос
 Приготвяне:
Бекона леко се начуква, посолява и се панира в брашно. Запържва се в малко мазнина до зачервяване. Изважда се и се поставят в купа с капак.
В същата мазнина се поставят измитите и нарязани манатарки. Пържат се до готовност и се посоляват. Поставят се върху бекона. По този начин бекона поема от аромата на гъбите.
В мазнината в която за запържени бекона и манатарките се слага две супени лъжици брашно. Готви се до карамелен цвят на брашното. Разрежда се със студена вода и чрез постоянно бъркане соса се вари 4-5 минути, овкусява се със сол и соев сос.
Ястието се поднася топло, полято преди сервиране със соса.
Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Оф, как го обичам товаа :)....Искам и аз щахга манатарки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина голяма вкусотия.
      Има във фризера и като ни дойдете на гости, ще си хапнете. :)

      Изтриване