сряда, 27 август 2014 г.

Сладкиш с праскови



 Продукти за тестото:
  • 100 г меко масло
  • 125 г захар
  • щипка сол
  • 1 прахче ванилия
  • 2 яйца
  • 100 г брашно
  • 50 г нишесте
  • 1 ч. л. бакпулвер
За заливката:
  • 2 яйца
  • 2 с. л. захар
  • 1 прахче ванилия
  • 125 мл прясно мляко
Освен това:
4 праскови

Приготвяне:
Разбийте маслото заедно със захарта, солта и ванилията на пяна.
Прибавете едно по едно яйцата и разбъркайте докато се разтвори захарта.
Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, пресейте и го прибавете към яйчно-маслената смес на порции.
Изсипете тестото в намазана с мазнина отваряема форма с размер 24 сантиметра в диаметър.
Обелете прасковите, нарежете ги на тънки резанчета и ги наредете ветрилообразно върху тестото.
Запечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
За заливката разбъркайте на пяна яйцата заедно със захарта и ванилията. Прибавете прясното мляко. Залейте сладкиша и печете още 10 минути.
Оставете сладкиша леко да се охлади, освободете от формата и оставете да изстива върху поставка.
Направете си ароматно кафе и да ви е сладко! :)




7 коментара:

  1. Хриси, позагуби се, надявам се приятно си изкарвала времето на липсата ти тук! Взимам си парченце сладкиш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай, Веси! От все сърце се почерпи!
      Ходихме на почивка и доста време отсъствах от дома и блога. Вече заредена със слънчеви лъчи и хубави емоции започвам наново старото ежедневие.

      Изтриване
  2. Хриси,страхотен кейк!Заливка с яйца и масло съм правила,но и с прясно мляко не съм,много интригуващо,сигурно е още по-сочен!Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Наистина сладкиша става по-сочен.
      Поздрави и нека всички дни ни бъдат все по-хубави!

      Изтриване
  3. Izglejda vkusno hep,remenno shte probvam vashata resmepta.Blagodaria

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е вкусен, Иво! Сподели резултата!
      Хубав и весел уикенд!

      Изтриване