Продукти:
- 300 мл топла вода
- 1 ч. л. сол
- 1 с. л. захар
- 7 г суха мая
- 5 с. л. олио
- 540 г брашно София Мел Екстра
Приготвяне:
Брашното София Мел Екстра се поставя в купа. Прави се кладенче, в което се слага солта, захарта, маята, олиото и накрая топлата вода. Замесва се меко тесто. Наръсва се с брашно, покрива се с кухненска кърпа и се оставя да почине 20-30 минути.
От едната страна топката се притиска с точилката и се разточва.
С макетен нож се правят разрези, като на листата.
Разточената част се захлупва върху топката. Хлябът се поставя в тава с размер 26 см, постелена с хартия за печене и листото се дооформя с ножица.
Хлябът се оставя да втаса.
Листото се поръсва с брашно и с макетен нож се правят разрези.
Пече се на 180 градуса около 30-35 минути.
Добър апетит!
Весел и цветен ноември!
Бъдете здрави и усмихнати!
Брашното София Мел Екстра се поставя в купа. Прави се кладенче, в което се слага солта, захарта, маята, олиото и накрая топлата вода. Замесва се меко тесто. Наръсва се с брашно, покрива се с кухненска кърпа и се оставя да почине 20-30 минути.
От едната страна топката се притиска с точилката и се разточва.
С макетен нож се правят разрези, като на листата.
Разточената част се захлупва върху топката. Хлябът се поставя в тава с размер 26 см, постелена с хартия за печене и листото се дооформя с ножица.
Листото се поръсва с брашно и с макетен нож се правят разрези.
Пече се на 180 градуса около 30-35 минути.
Добър апетит!
Бъдете здрави и усмихнати!
Чудесно декориран хляб Хриси.Изглежда прекрасно и много празнично.Идеален за гости и настъпващите зимни празници.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
Чудесно декориран хляб Хриси.Изглежда прекрасно и много празнично.Идеален за гости и настъпващите зимни празници.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
Много ти благодаря, Ели, за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави сърдечни!