Продукти:
за рулото
- 300 г пресен спанак
- 4 яйца М
- 120 г кисело мляко
- 100 брашно
- 10 г бакпулвер
- сол
за пълнежа
- 150 г извара
- 250 г крема сирене
- 100 г майонеза
- 2 бр. сварени яйца
Приготвяне:
Почистете спанака от дръжките и хубаво го измийте на течаща вода. Загрейте в тенджера вода, и когато заври пуснете спанака в нея. Бланширайте около 1-2 минути. Веднага след това го залейте със студена вода, за да се запази зеленият му цвят. Отцедете хубаво спанака и го нарежете на дребно. Поставете го в купа и към него прибавете яйцата, и киселото мляко. Разбъркайте и добавете брашното смесено с бакпулвера. Посолете сместа.
Постелете тавичка с размер 24/34 сантиметра с хартия за печене. Изсипете сместа върху хартията и загладете сместа.
Печете на 180 градуса 25 минути. Оставете платката да се охлади върху хартията.
През това време направете плънката. Смесете всички продукти без яйцата. Разбъркайте и настържете на едро ренде яйцата.
Освободете платката от хартията и нанесете плънката върху долната страна, на която се е пекла.
Навийте рулото с помощта на хартията и поставете в хладилника за около 2-3 часа.
Нарежете рулото на шайби и му се насладете.
Да ви е вкусно!