Когато дойде пролетта и пресният зелен лук залее градините и пазара, винаги се сещам за тази много любима и обикновена манджа. Знам, че жената, която ме е научила на нея няма да прочете тази публикация, но искам от все сърце да си изкажа благодарностите и уважението си към нея. Тя ми даде много внимание, много доброта и обич. Винаги ще я уважавам и прекланям пред нейната доброта, човечност и справедливост!
Продукти:
Продукти:
- 2 връзки зелен лук
- 2 с. л. брашно
- 1 с. л. червен пипер
- 6 яйца
- сол
- магданоз
- 5-6 с.л. олио
Приготвяне:
Зеленият лук се почиства, измива и нарязва. Поставя се в по-широка тенджера или дълбок тиган, заедно с олиото и се задушава до омекване.
Добавя се брашното, разбърква се, следва червения пипер и се разрежда с вода до лека гъстота на соса. Посолява се и се оставя на котлона да къкре 2-3 минути.
Тенджерата се отмества от котлона и от ниско се чукват яйцата едно до друго, без да се разбъркват.
Връща се на котлона, който се изключва.
Хубаво е жълтъка да остане рохкав и като се сервира ястието, и жълтъка се разлее при консумация, вкуса е много приятен.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Опитайте и ще останете очаровани от вкуса на това обикновено и бързо ястие!
Да ви е сладко!