Невероятен аромат, примесен с вкус на шоколад и препечен карамел. Това... и повече е този разкошен чийзкейк. :)
Продукти:
за подложката
- 200 г чаени бисквити
- 100 г краве масло
за пълнежа
- 650 г крема сирене
- 150 г захар
- 2 яйца
- 2 ванилии
- 3-4 с. л. течен шоколад Нутела
Приготвяне:
В сладкарството много важно условие за сполучлива рецепта е точния грамаж на продуктите. Аз се доверих на дигиталната везна Астория на Делимано. Везната е с допълнителна купа от неръждаема стомана, която е удобна и практична.
Претеглените бисквити се смилат.
Към тях се добавя разтопеното краве масло.
Обърква се до хомогенност и сместа се поставя в тавичка с размери 22 см, като се притиска добре.
Към крема сиренето се добавят захарта, яйцата и ванилията. Сместа се разбърква много хубаво, до гладкост. Изсипва се върху подложката.
Нутелата се поставя на топло, до омекване. С лъжица се поставя на неопределени места върху чийзкейка от Нутелата и с помощта на дървено шишче се правят различни шарки.
Чийзкейкът се пече на 140 градуса 1 час и 30 минути.
Чийзкейкът се разрязва и консумира напълно охладен.
Да ви е сладко!
Бъдете весели и щастливи!
Бъдете весели и щастливи!