Продукти:
- 1 кг обезкостени свински джолани
- 1 кг картофи
- 350 г гъби
- 3-4 скилидки чесън
- 1 дафинов лист
- 1 ч. л. горчица
- мащерка
- риган
- черен пипер
- магданоз
- червен пипер
- 200 мл бяло вино
- 5-6 с. л. зехтин
Джоланите се поставят в Стоун ледженд 2 в 1 тава тенджера. Правят им се малки разрези, в които се поставят обелените скилидки чесън.
Месото се посолява и се намазва от всички страни с горчица.
Сухите подправки (начупеният дафинов лист, мащерката, ригана, магданоза, черният и червения пипер) се смесват (количеството им е според вкуса на домакинството) и се поръсват върху месото.
Полива се със зехтина и виното.
Тавата Стоун ледженд 2 в 1 се завива със стреч фолио и се оставя на студено за 3-4 часа. Ако имате възможност най-добре и за цяла нощ, за да може месото хубаво да се маринова.
Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Поставя се във фурна загрята на 250 градуса и след като ястието започне да се пече, фурната се намаля на 180 градуса. Ястието се готви 2.30-3 часа.
Накрая вкусните запечени джоланчета, обградени от меки картофки и ароматни гъбки се поръсват с пресен магданоз.
Щастливи и спокойни дни, приятели!