Продукти:
- 500 г брашно София Мел Класик
- 8 г суха мая
- 10 г сол
- 1 ч. л. захар
- 3 с. л. зехтин
- 270 мл вода
Приготвяне:
В контейнерът на хлебопекарната се поставят водата, зехтина и солта. Изсипва се брашното София Мел Класик и върху него се поставят маята и захарта.
Хлебопекарната се пуска на програма за месене и втасване.
Ако нямате хлебопекарна си замесете тестото ръчно, Направите кладенче в брашното и поставете всички дадени продукти. Не е нужно сухата мая да се активира предварително. Заме сете меко тесто и го поставете в намаслена купа да втаса.
Ако нямате хлебопекарна си замесете тестото ръчно, Направите кладенче в брашното и поставете всички дадени продукти. Не е нужно сухата мая да се активира предварително. Заме сете меко тесто и го поставете в намаслена купа да втаса.
Втасалото тесто се изважда от контейнера и леко се премесва. Разделя се на две части.
Разточва се на кръг с размер 28-30 сантиметра.
Кръгът се намазва със зехтин и се навива на руло.
По същият начин се приготвя и втората част тесто.
Така приготвените хлебчета се поставят в тава, постелена с хартия за печене.
Пекат се на 180 градуса до зачервяване, като най-отдолу на фурната се поставя съд с вода.