неделя, 21 юни 2015 г.

Шоколадово руло с череши


Продукти за платката:
  • 4 яйца L
  • 4 с. л. захар
  • 4 с. л. брашно
  • ванилия
  • 2 с. л. какао

Продукти за крема:
  • 450 г заквасена сметана Pilos 20%
  • 150 г сирене крема
  • 1 пак. крем ,,Оле" на д-р Йоткер
  • 1 ч, ч. пудра захар (220 г)
  • 200-300 г череши без костилки
  • 50 г черен шоколад

Приготвяне на платката:
Разделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват заедно със захарта до плътност. Към тях се прибавят един по един жълтъците, като разбиването продължава до усвояването им. 
Ароматизира се с ванилията.
Брашното заедно с какаото се пресява. Прибавя се към яйцата и се разбъркват внимателно с шпатула.
Тава с размери 35/30 см се застила с хартия за печене. Тестото се разполага в тавата, заглажда се и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути. 
Платката се оставя върху хартията да изстине. 


Приготвяне на крема:
Заквасената сметана се смесва с крема сиренето. Прибавят се пудрата захар и крема ,,Оле"(крема не се приготвя според указанието на пакетчето) и се разбива с миксер до хомогенизиране на продуктите.  

Опечената платка се обръща, хартията се премахва внимателно и крема се поставя върху нея.
Около 1/3 от крема се оставя за намазване на рулото отгоре и за украса. 
Подреждат се черешите и рулото се навива.

Готовото руло се намазва с отделения крем и се поръсва с настърган шоколад. 
Рулото се украсява с крем и череши. 
Поставя се на студено за 1-2 часа.



Да ви е сладко и слънчево! 

37 коментара:

  1. Ох не.Това ще се прави.Мнооого ми хареса.Като хапваш от него,да си мислиш за мен :) Целувки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непременно, Миме ще си мисля за теб :))
      Пък ти като го направиш ме покани :)
      Прегръдка, мила!

      Изтриване
  2. Хриси, толкова апетитно изглежда! И звучи много вкусно! Хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Бети!
      Наистина е много вкусно рулото :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Страхотно, като всичко, което правиш и показваш!
    Успешна нова седмица, Христинка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, много си мила! Благодаря ти! :)
      Прекрасна седмица и на теб!

      Изтриване
  4. Да ти разбият сърцето снимките :)! Страхотно! Все си мисля, че не може да ме изненада едно руло и винаги се прехласвам по твоите! Браво!
    Целувка и хубава нова седмица! :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) ...и ти ме изненадваш постоянно с твоите вкусни рецепти и ми се иска да ги направя всичките :)
      Благодаря ти!
      Поздрави и целувки! <3

      Изтриване
  5. Хриси, Хриси! Повече от красиво е това руло. Великолепно е!
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, мило момиче! :)
      Прекрасна седмица и на теб!
      Прегръдки! :)

      Изтриване
  6. Ммммм, извънземно е! Не можах да дочакам да се охлади :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) ...то и моето руло недочака да се охлади и отиде на фотосесия :)))
      Благодаря, Нина!

      Изтриване
    2. aaa моето не на фотосесия, а под ножа :D

      Изтриване
  7. Великолепно руло,Хриси!Много ми е любимо това кремче и спасява ,когато няма време за по-дълги готвения,а е страшно вкусно!Хубава седмица с много слънце и усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Наистина това кремче е лесно за изпълнение и е чудесно за лятотото.
      Поздрави и усмивки! :)

      Изтриване
  8. Хрисинка, точно преди два дни ми напълниха една огормна торба с домашни череши от баба! :)
    Останаха малко и ако издържа и не ги изям, това ще се прави!! Много ми се е дояло руло, но не ми се ще да купувам от готовите, защото няма нищо кой - знае какво в тях ...

    Поздрави и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз предпочитам домашно приготвените десерти и почти не купувам готови, от магазина. Друго си е да си ги направиш в къщи. Вкуса е различен, а отделно и удоволствието от самата направа е незаменимо. :))
      Поздрави и слънчев ден!

      Изтриване
  9. Какво мога да кажа за тези твои десерти, Хриси! Май думата е съвършенство! Поредната прекрасна рецепта, която няма търпение да опитам! Ще взема да ти пратя моя адрес за всеки случай - ако някой път ти остане нещо в повече :) Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, много ме радват твоите коментари! :) Давай си адреса, няма само комшиите да си хапват :)))
      Прегръдка, хубаво момиче!

      Изтриване
  10. Ех, Хриси, твоите сладости ще ме подлудят! Невероятно е това руло и снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате. благодаря ти, мила! :))
      Поздрави!

      Изтриване
  11. Неустоимо е, а ти си върха!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте! Рулото изглежда много апетитно и веднага привлече вниманието ми. Нямам търпение да го опитам. Но един глупав въпрос: Крем ,,Оле" на д-р Йоткер да го приготвя ли според рецептата с прясно мляко и да го смеся със сметаната или просто да добавя сухата смес от пакетчето към сметаната?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Въпроса ви е много уместен. Аз не съм се изразила правилно и ще се коригирам. Крем ,,Оле'' се добавя към сметаната без да се приготвя предварително по рецептата на пакетчето.
      Поздрави и споделете впечатлението си от рулото!

      Изтриване
    2. Кремът е уникален. Рулото веднага стана любимо. Ще се прави пак и пак, и пак, и пак...Ще пробвам и с други плодове. Благодаря за вкусотийката!

      Изтриване
    3. Радвам се, че рулото ви е харесало! Рецептата търпи импровизации и с други плодове.
      И аз благодаря за доверието! :)

      Изтриване
  13. Имам въпрос. Блата се навива изстинал и няма да се счупи нали? А белтъците на сняг ли се разбиват?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, белтъците се разбиват до плътност, тоес на сняг :)
      Платката се намазава ИЗСТИНАЛА с крема и тогава се навива на руло. Ако е топла платката, крема ще се разтече.
      За да не ти се напука рулото, платката трябва да не се препича, а да е мека при допир.

      Изтриване
  14. I az da popitam tova, Ole,puding lie ili drug krem

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариянка, крем Оле е крем без варене. Не е пудинг.

      Изтриване
  15. Благодаря, за рецептата. Получи се вкусен десерт. Поднесох го с топка ванилов сладолед. Ледените Ви десерти също са разкошни. Поздрав. Таня

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Таня, за доверието ти към моите рецепти!
      Радвам се, че ти харесват и съм била полезна!
      Поздрави!

      Изтриване
  16. Здр изглежда апетитно но не видях да се слага набухвател

    ОтговорИзтриване
  17. Здравей, Марияна!
    В платката за рулото НЕ се слага набухвател.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване