Продукти:
- 300 г бишкоти
- 500 г маскарпоне
- 4 жълтъка
- 4 белтъка
- 240 г захар
- 100 мл течна сладкарска сметана
- 200 мл кафе еспресо
- 2-3 с. л. коняк, ром, марсала
- горски ягоди
- какао за поръсване
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват заедно със захарта до побеляване. Прибавя се маскарпонето и разбиването продължава с миксера на най-ниската степен.
Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. Прибавят се към горния крем, като се разбърква с лъжица отдолу нагоре.
Течната сметана се разбива до плътност и също се добавя към крема.
Бишкотите се потапят за секунди в кафето, което е смесено с коняка и се нареждат в тава с размери 30/20 сантиметра.
Върху тях се изсипва половината крем. Поръсва се с горските ягоди и се нарежда втори ред бишкоти. Поставя се и останалият крем, след което тавата се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилник за 2-3 часа.
Преди поднасяне тирамисуто се поръсва с какао и се разпръскват диви ягодки.
Жълтъците се разбиват заедно със захарта до побеляване. Прибавя се маскарпонето и разбиването продължава с миксера на най-ниската степен.
Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. Прибавят се към горния крем, като се разбърква с лъжица отдолу нагоре.
Течната сметана се разбива до плътност и също се добавя към крема.
Бишкотите се потапят за секунди в кафето, което е смесено с коняка и се нареждат в тава с размери 30/20 сантиметра.
Върху тях се изсипва половината крем. Поръсва се с горските ягоди и се нарежда втори ред бишкоти. Поставя се и останалият крем, след което тавата се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилник за 2-3 часа.
Преди поднасяне тирамисуто се поръсва с какао и се разпръскват диви ягодки.
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от блога на Ивана ,,С нож и вилица в ръка''. Там може да намерите още много рецепти за този изкушаващ италиански десерт.
ехе, много апетитно парче, Хриси! Сочно и пъстри с тези дребни съкровища - горските ягоди вътре! Придърпвам таз'лъжичка, докато някоя друга среднощна блогуваща не мине от тук да ме изпревари :)
ОтговорИзтриванепоздрави и лека нощ на теб!
:) почерпи се и с цяло парче, Пепи от тази вкусотия :)
ИзтриванеПоздрави и усмивки!
Онзи ден, моето, мислих да го правя и аз ягодово, но се откадах. Твоето изглежда великолепно, Хриси! Прегръдки!
ОтговорИзтриване:) явно сме мислили еднакво, Габи :) Следващоят път му сложи ягодки, страхотна вкусотия е!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки, мила!
Хриси,животът със сигурност е много вкусен,ако съдя по всяка твоя публикация!Прелестен сладкиш,и аз се каня скоро да направя,че откога ми отлежава кутия маскарпоне.Както винаги отлична презентация и майсторско изпълнение!Ведър уикенд!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря, Роси за хубавите думи!
ИзтриванеПоздрави и усмихнати почивни дни! :)
Хриси, толкова обичам след дълго отсъствие да надникна тук - винаги знам, че ме чака нещо вълшебно вкусно! То бива, бива, ама чак пък и с горски ягодки...съвършенство.
ОтговорИзтриванеВеси, тези уханни ягодки където и да ги сложиш прилепват перфектно. Много си отиваха на тирамисуто :)))
Изтриване