Продукти:
- 1 кг пилешки воденички
- 2 големи глави лук
- 6-7 печени чушки
- 2 големи домата
- 5-6 скилидки чесън
- олио
- черен пипер
- червен пипер
- магданоз
- чубрица
- сол
Приготвяне:
Воденичките се изчистват и сваряват.
Лукът се обелва и нарязва на полумесеци.
Чушките се опичат, обелват и накъсват на ленти.
Доматите се обелват и нарязват на дребно.
В дълбок тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и се слага лука. Като стане прозрачен се прибавят чушките. Готвят се около 5-6 минути. Прибавят се доматите, нарязаният чесън и воденичките.
Ястието се подправя със сол, чубрица, червен и черен пипер и се оставя на слаб огън да къкри, докато остане на мазнина.
Поръсва се с нарязан магданоз.
Вкусно лятно ястие, което може да се консумира както топло, така и студено.
Приятен апетит!
Обичам воденички, но така не съм приготвяла, благодаря за рецептата, Хриси!
ОтговорИзтриванеВеси, ще се радвам да опиташ и този вариант на приготвяне на воденички!
ИзтриванеПоздрави!