Много ароматен, сочен и вкусен сладкиш.
Продукти:
- 110 г меко краве масло
- 180 г захар
- 4 жълтъка
- 120 г заквасена сметана
- 215 г брашно
- 10 г бакпулвер
- настъргана кора на 1/2 лимон
- 2 ванилии
- 4-5 обелени и нарязани праскови
- 4 белтъка
- 180 г захар
Приготвяне:
Мекото масло се разбива хубаво заедно със захарта. Добавят се един по един жълтъците. След като сместа е станала хомогенна се добавя заквасената сметана и ароматите.
Накрая се прибавя брашното пресято с бакпулвера.
Получава се смес, която е малко по-гъста от кексово тесто.
Тавичка с размер 26 см се постила с хартия за печене. Готовата смес се изсипва и върху нея се подреждат нарязаните праскови, като преди това леко се поръсват с малко брашно.
Сладкишът се пече в предварително затоплена фурна на 180 градуса 20-25 минути.
Докато сладкишът се пече, белтъците, заедно със захарта се поставят на водна баня. Разбъркват се периодически, и след като захарта се разтопи се отнемат от водната баня и се разбиват с миксер до плътност.
Полуопеченият сладкиш се изважда от фурната и върху него се поставят разбитите белтъци. Аз ги поставих с помощта на пош с кръгъл накрайник, а може да се сложат и с лъжица.
Тавичката се връща във фурната за още 20 минути.
Опеченият сладкиш се изважда заедно с хартията от тавичката и се поставя върху скара да изстине.
Да ви е сладко!
Изпратете хубава мисъл и не мислете за нейният път...
Тя ще обиколи светът и ще се върне отново при вас!
Много красиво, благодаря и за хубавите мисли, които породи у мен, изпратих ги, нека наминат и през теб, прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! Всяка храна трябва да я приготвяме и поднасяме с хубави мисли, и така животът наистина ще бъде прекрасен!
ИзтриванеПоздрави!