Неустоимо шоколадово-разхлаждащо блаженство за хубавите летни дни :)
Продукти:
за основата
- 300 г бисквити Закуска
- 200 г краве масло
- 30 г какао
за крема
- 400 г крема сирене
- 150 г черен шоколад
- 150 г бял шоколад
- 200 мл течна сладкарска сметана
- 400 г заквасена сметана
за украсата
Приготвяне:
Бисквитите се смилат и се смесват с какаото. Кравето масло се разтопява и се прибавя към бисквитите.
Отваряем ринг с размер 23 см се разполага върху поднос. Сместа се разполага в него, заравнява и леко се притиска. Поставя се в хладилник.
Шоколадите се разтопяват на водна баня. Оставят се настрани да се охладят.
Течната сметана се разбива.
Смесват се крема сиренето със заквасената сметана и към тях се прибавя и разбитата сметана.
Полученият крем се разделя на две равни части.
Към едната част се прибавя тъмният шоколад, а към другата - белият шоколад.
Върху бисквитената основа първо се поставя сместа с тъмният шоколад. Заравнява се и следва крема с белият шоколад.
Чийзкейкът се слага във фризера за няколко часа.
Освобождава се от ринга и се украсява с течният шоколад.
Чийзкейкът може да се консумира както замразен, така и само леко охладен.
Рецептата е прекрасна, а Вие много точно и последователно сте я описали. Вкусно и красиво ледено изкушение.
ОтговорИзтриванеМного благодаря!
ИзтриванеКогато чета дадена рецепта за мен е важно да е описана по-детайлно и затова, и аз се старая да описвам максимално добре и моите рецепти.
Поздрави!