Продукти:
- 500 г брашно
- 250 г меко краве масло
- 200 г пудра захар
- 4 жълтъка
- 2 ванилии или есенция по желание
- мармалад за слепване на сладките
Приготвяне:
Брашното + захарта се пресяват. Към тях се добавят жъптъците, маслото и есенцията.
Омесва се меко тесто. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час.
Тестото се разточва и от него се изрязват сладки с различни формички.
Поставят се в тава постелена с хартия за печене.
Пекат се на 180 градуса, до леко порозовяване.
Моят съвет е да се слепят с по-гъст мармалад, за да не се разтече.
По желание, може да се поръсят с пудра захар или да се украсят с роял айсинг.
Разкошни празнични идеи и чудесни рецепти с красиво представяне.
ОтговорИзтриванеОчарова ме... Адмирации за теб, Хриси,
отново впечатляваш с талант, вдъхновение и въображение...
Благодаря за удоволствието;топли, уютни и щастливи празнични дни!
Сърдечно благодаря, Дианка!
ИзтриванеМного мили и хубави думи...разчувства ме!
Весели и благословени празници!
Много, много празнични и красиви!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
Изтриване