четвъртък, 21 декември 2017 г.

Линцерови сладки


Продукти:
  • 500 г брашно
  • 250 г меко краве масло
  • 200 г пудра захар
  • 4 жълтъка
  • 2 ванилии или есенция по желание
  • мармалад за слепване на сладките


Приготвяне:
Брашното + захарта се пресяват.  Към тях се добавят жъптъците, маслото и есенцията. 
Омесва се меко тесто. Увива се в стреч фолио и се поставя в хладилник за 1 час. 
Тестото се разточва и от него се изрязват сладки с различни формички. 
Поставят се в тава постелена с хартия за печене.
Пекат се на 180 градуса, до леко порозовяване.
След като изстинат се слепват с мармалада.


Моят съвет е да се слепят с по-гъст мармалад, за да не се разтече. 
По желание, може да се поръсят с пудра захар или да се украсят с роял айсинг.



Да ви е сладко!



Весели празници! 

4 коментара:

  1. Разкошни празнични идеи и чудесни рецепти с красиво представяне.
    Очарова ме... Адмирации за теб, Хриси,
    отново впечатляваш с талант, вдъхновение и въображение...
    Благодаря за удоволствието;топли, уютни и щастливи празнични дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Дианка!
      Много мили и хубави думи...разчувства ме!
      Весели и благословени празници!

      Изтриване
  2. Много, много празнични и красиви!

    ОтговорИзтриване