Лесен и уникално вкусен сладкиш. Трудно се устоява на невероятната комбинация от кокос и нежен крем брюле, обгърнати от карамелен сос.
Продукти:
- 1 кутия (394 г) подсладено кондензирано мляко
- 1 кутия (от кондензираното мляко) прясно мляко
- 3 яйца
- 125 г кокосови стърготини
- 2 ванилии
- 3 с. л. кафява захар
Приготвяне:
В купа кондензираното мляко се смесва с прясното мляко. Количеството на прясното мляко е пълна кутия от кондензираното мляко.
Прибавят се жълтъците от яйцата и се разбърква до хомогенност.
Добавя се кокоса.
Белтъците се разбиват с миксер до плътен сняг.
Прибавят се към кокосовата смес и се разбърква леко с шпатула.
Захарта се карамелизира и се слага в кексова форма с размер 30/10/7 сантиметра.
Върху карамела се изсипва млечно-кокосовата смес.
Формата се поставя в по-голяма тава и в нея се налива топла вода.
Сладкиша се пече на водна баня на 180 градуса 40 минути.
При печенето повърхността бързо получава загар и някъде на десетата минута тавата се завива с алуминиево фолио.
Сладкиша се оставя да изстине във формата. След това се поставя в хладилник за 2-3 часа и тогава се обръща в поднос.
Мноого красив, много ароматен сладкиш !
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Страхотен сладкиш, Ели!
ИзтриванеНяма да съжаляваш, ако го пробваш. :)