петък, 1 декември 2017 г.

Магичен кокосов сладкиш


Лесен и уникално вкусен сладкиш. Трудно се устоява на невероятната комбинация от кокос и нежен крем брюле, обгърнати от карамелен сос.

Продукти:
  • 1 кутия (394 г) подсладено кондензирано мляко
  • 1 кутия (от кондензираното мляко) прясно мляко
  • 3 яйца
  • 125 г кокосови стърготини
  • 2 ванилии
  • 3 с. л. кафява захар


Приготвяне:
В купа кондензираното мляко се смесва с прясното мляко. Количеството на прясното мляко е пълна кутия от кондензираното мляко. 
Прибавят се жълтъците от яйцата и се разбърква до хомогенност.
Добавя се кокоса. 
Белтъците се разбиват с миксер до плътен сняг.
Прибавят се към кокосовата смес и се разбърква леко с шпатула.
Захарта се карамелизира и се слага в кексова форма с размер 30/10/7 сантиметра.
Върху карамела се изсипва млечно-кокосовата смес. 
Формата се поставя в по-голяма тава и в нея се налива топла вода. 
Сладкиша се пече на водна баня на 180 градуса 40 минути.
При печенето повърхността бързо получава загар и някъде на десетата минута тавата се завива с алуминиево фолио.
Сладкиша се оставя да изстине във формата. След това се поставя в хладилник за 2-3 часа и тогава се обръща в поднос. 


Да ви е сладко!

Рецептата е адаптирана от тук

2 коментара:

  1. Мноого красив, много ароматен сладкиш !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотен сладкиш, Ели!
      Няма да съжаляваш, ако го пробваш. :)

      Изтриване