вторник, 6 октомври 2015 г.

Панна кота Дуо


Домашно прясно мляко + шоколад ГАЙО = неустоим галещ небцето крем.

Продукти:
  • 1 л домашно прясно мляко
  • 400 мл течна сладкарска сметана
  • 2 ванилии
  • 20 г желатин
  • 250 г захар
  • 100 г шоколад Гайо

,,Гайо шоколад" е единствената работилница за шоколад в България, в която се изработва истински шоколад, директно от фини сортове какаови зърна. За получаването на всяко едно блокче шоколад са нужни 3 седмици: какаовите зърна се пекат на място, мелят се в каменна мелницаи получената шоколадова маса зрее преди да бъде излята на ръка във форма. 


Приготвяне:
10 г желатин се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Прясното мляко се смесва със сметаната и захарта. Поставя се на котлона и се затопля до разтопяване на захарта.
Сместа се разделя на две равни части. 
В едната част се поставя желатина и ванилията. 
Разсипва се в чаши, които се накланят и се поставя в хладилник крема да стегне. Необходимо е около 3-4 часа за стягането на крема.

Останалият 10 г желатин се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Втората млечна част се затопля и към нея се прибавя натрошения шоколад и желатина. 
Разбърква се до разтопяване на шоколада. 
Сместа се оставя да изстине.


Чашите се изваждат от хладилника и се доливат с охладената млечно-шоколадова смес.
Кремът се връща отново в хладилника до пълното му стягане.
Декорира се със стърготини шоколад. 
Кремът е лесен за приготвяне, но трябва да се въоръжите с търпение до пълното стягане на крема, за да получите накрая една наистина прелест за душата и небцето.

 

Погрижете се за себе си и малките ферми, като поръчате чиста храна от farmhopping! 

12 коментара:

  1. Обичам шоколад Гайо! А тази пана кота е страхотна, Хриси! Преливащи цветове и изтънченост!
    Взимам ги и трите чашки, защото знам, че една няма да ми стигне!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле Хриси ... прекрасен десерт .... разкошни снимки :) въоръжавам се с търпение за да се насладя на мига ;)
    Слънчев октомврийски поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкош! А на снимките не мога да се нагледам! :*

    ОтговорИзтриване
  4. Хриси,благодаря ти....,вземам тази чашка,която е по -близичко до мен:)!Прекрасен десерт!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно е! А от къде купувате този шоколад.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! В публикацията съм посочила сайта откъдето купувам шоколада и екологично чисти продукти - farmhoppihg :)

      Изтриване
    2. Вече има и в Лекси, ако сте от Пловдив :)

      Мая

      Изтриване
  6. Не бих отказала една чашка, Хриси! Изглежда много изкушаващо тази пана кота и съм сигурна, че вкусът ѝ е божествен! И снимките са страхотни!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Предизвикателно и подканващо изглеждат - канят да ги опита човек!
    Хубава вечер, Хриси!

    ОтговорИзтриване
  8. Определено изкушаващи чашки, Хриси!
    Хубав слънчев есенен ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Хриси, Хриси, да вземеш да си прекръстиш блога, не "Животът може да е вкусен", а "Животът е винаги вкусен", или поне при теб е така!
    Ти бълваш непрекъснато вкусотии, а аз не мога да смогна да стигна да се насладя, все си ми отгоре в списъка, ха-ха.

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви, мили дами за хубавите думи, които стоплиха душата ми и усмихнаха лицето ми!
    След като направя нещо за хапване и се стигне до снимане, ме втриса и затова особенно много ценя вашите комплименти относно снимките!
    Отново ви благодаря! Бъдете здрави, щастливи и много усмихнати!
    Прегръдки за всички вас!

    ОтговорИзтриване