Продукти:
- 1 л прясно мляко
- 150 г пшеничен грис
- 200 г захар
- 4 жълтъка
- 4 белтъка
- 100 г черен шоколад
- 30 г краве масло
- 2 ванилии
Приготвяне:
Към прясното мляко се прибавя половината от захарта и се поставя на котлона да заври.
Жълтъците се разбиват с миксер до побеляване.
Към врящото мляко чрез ръсене като дъжд се прибавя гриса. Бърка се до сгъстяване.
Добавят кравето масло и жълтъците и сместа се връща за кратко (колкото да клокне)
на котлона.
Ароматизира се с ванилията.
Сместа се разделя в купи на две равни части.
Към едната част се прибавя нарязаният на дребно шоколад.
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се разделят между двете купи. Кремът се разбърква внимателно, за да остане сместа пухкава.
Кремът се разсипва в чаши, охлажда се в хладилник и любителите на гриса да са в готовност да се насладят на прекрасен грисов крем.
Да ви е сладко!
Обожаваме вкъщи крем с грис, така че веднага запазвам. :) Господинът ще е повече от доволен! А щом види и кафявата част и разбере за черния шоколад, много ще ти е благодарен, Хриси. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и благодаря!
Радвам се, че съм била полезна, Гери!
ИзтриванеПоздрави на господина и прегръдка за теб! :)
Отново си го поднесла разкошно, Хриси! Не съм хапвала нищо с грис откакто правиш галактобуреко, а това беше ехе-е кога :) А и това, че си му добавила и шоколад, само може още повече да ме мотивира да го направя :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Габи, благодаря ти! Ние обичаме грис и често приготвям в къщи. :)
ИзтриванеТопла прегръдка, мила!
Хриси, не съм голям фен на гриса, но пък тези кремчета бих си ги придърпала без да му мисля! Впечатляваща идея за поднасяне и бих опитала да го приготвя! усмивки от мен, мила!
ОтговорИзтриванеЛюси, затова и има толкова разнообразни продукти, за вкуса на всеки. По мое наблюдение доста хора не обичат грис, но ние го обичаме и често го приготвям.
ИзтриванеБлагодаря ти за комплиментите за презентацията!
Поздрави и прекрасни дни!
Много красиви снимки! Искам и аз такова каренце:)!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Като пуснах публикацията точно това и исках да прочета - за снимките :) Зарадва ме много :)
ИзтриванеА каренцето го имаш, само си ела в БГ.
Прегръдки!
Много вкусен крем а като се има предвид че грис не съм опитвала с години бих го направила още утре.Поздрави.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Вероника! Радвам се, че съм те подсетила за този вкусен десерт!
ИзтриванеПоздрави!
Хриси, как можа от нещо толкова обикновено да създадеш такава красота, много ти се радвам!
ОтговорИзтриванеВеси, ако знаеш и аз как му се ,,изкефих'' като стана толкова красив и на всичкото отгоре и фотогеничен :)))
ИзтриванеПрегръдка!
Merhabalar, mükemmel olmuş. Çok leziz, çok iştah açan bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Благодаря, Sefa Gencal! :)
ИзтриванеГотово!
ОтговорИзтриванеПохапвам и се наслаждавам:)
За пореден път благодаря за вкусната рецепта, не бях правила грис по този начин!
Дори намерих време, че съм сама тази вечер и направих по-красиви снимки, предизвикана от твоите красоти. Е, тъмно е по това време и апарата ми е лош, но поне се постарах, не снимах в движение, както обикновено. Благодаря и за вдъхновението, значи:))
Веси, много се радвам, че ти е харесал десерта! Ще чакам с нетърпение да видя и твоя поглед на него :)
ИзтриванеПоздрави и весели почивни дни! :)