четвъртък, 24 юли 2014 г.

Медено семифредо с бадеми



Колкото по-топло става времето, толкова повече ни обхващат мисли за море, мързеливи следобеди, разхлаждащи коктейли и ледени изкушения. :)



Продукти:
  • 1 яйце
  • 4 жълтъка
  • 150 г мед
  • 300 мл течна сладкарска сметана
  • 60 г печени белени бадеми

Приготвяне:
Яйцето, жълтъците и меда разбийте с миксер заедно в съд, поставен на водна баня, докато сместта стане на пяна и се посгъсти. Оставете да се поохлади.
Разбийте сметаната и я прибавете на порции към яйцата.
Сипете и едро смлените бадеми и разбъркайте внимателно.
Застелете правоъгълна кексова форма с обем 1 литър със стреч фолио.
Изсипете сместа във формата и поставете за 3-4 часа във фризера.
Когато достатъчно се е стегнало семифредото, го обърнете върху поднос и го украсете.
Поднесете сладоледеното изкушение нарязано на порции и гарнирано с любим плод. По желание полейте с лъжица мед.
 Да ви е сладко :)




Пояснение: За да обелите бадемите, първо ги залейте с чаша гореща вода. Изчакайте около 10-15 минути и после като стиснете бадема той се обелва.

Източник - притурка Лесни и апетитни ледени десерти от сп. Кулинарен журнал





6 коментара:

  1. Сладкарската сметана е неподсладена, предполагам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Ползвам подсладена сметана. Ние обичаме, като е сладко да е сладко :))) Ако прецените, можете спокойно да намалите грамажа на меда. Хубав ден!

      Изтриване
    2. Ясно :) Ще пробвам с неподсладена сметана и да видим как ще се получи. Благодаря! Хубав ден!

      Изтриване
    3. Няма да имате никакъв проблем да го направите с неподсладена сметана. Може да увеличите меда или да разбиете сметаната с 2-3 лъжици пудра захар. Ще се радвам, ако споделите резултата. :)))

      Изтриване
  2. Направо ще се пресегна невъзпитано за парченце :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, с удоволствие, колкото душата ти иска :)))

      Изтриване