четвъртък, 10 юли 2014 г.

Мъфини с кайма



Оригинална и лесна рецепта , която видях в сп. ,,Кулинарен журнал''.
В списанието рецептата е, като в гнездата се чуква цяло пъдпъдъче яйце, но поради липса на такива, аз я видоизмених и я направих с разбити кокоши яйца. Вида е малко по-друг, но вкуса според мен е същият.
Ето и как направих тези сладурчести мъфини.

Продукти:

  • 500 г домашна кайма
  • подправки - чер пипер, кимион. чубрица, сол
  • 1 яйце за омесване на каймата + 3 яйца за пълнежа
  • 1 шепа галета 
Приготвяне:
Каймата се омесва с подправките, прибавя се яйцето и галетата. Каймата се разделя на топчета с големина около 50-55 грама. Всяко топче се поставя в гнездото на формата и с пръсти се разпределя по дъното и стените. Формата не се маже с мазнина.




 Поставят се във фурна загрята на 200 градуса и се пекат около 10 минути или до порозовяване.
Трите яйца се разбиват леко с вилица и се посоляват.
С лъжица се пълнят мъфините и се връщат отново във фурната. Пекат се още 7-8 минути или докато се опекат яйцата.
Поднасят се със сезонна салата и картофено пюре.
Мъфините са вкусни както топли, така и студени.
Опитайте и ще останете очаровани.








Няма коментари:

Публикуване на коментар