понеделник, 5 януари 2015 г.

Бонбони FERRERO ROCHER


Продукти:
  • 1 пак. мини вафли с лешников крем (175 г) от Лидъл
  • около 35-40 бр. сурови цели лешници
  • 100 г разтопено краве масло
  • течен шоколад с лешници
  • 250 г млечен шоколад
  • 50 г счукани лешници


Приготвяне:
Вафлите се смилат в блендер. Към тях се прибавя разтопеното и охладено краве масло. Сместа се разбърква до обединяване на продуктите и се поставя в хладилник да стегне. 
Взема се по-малко от охладената смес и се поставя в обли форми от бонбони или форми за лед. Притиска се леко с пръст и формите се поставят във фризер за 1 час да замръзнат.


Във всяка половинка се поставя по-малко течен шоколад.
На половината от черупките се поставя по един цял лешник.


С помощта на малка лъжичка черупките на бонбоните се изваждат от формите.
Захлупват се две черупки - едната с цял лешник, другата без лешник.


Поставят се отново в хладилник.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се прибавят счуканите лешници.
Взема се бонбон, потапя се в шоколада и се поставя върху хартия за печене.
Когато всички бонбони са минали през шоколадовата баня се поставят на студено. 
От тази доза излизат около 35- 40 бонбона.


Тези бонбони са прекрасна украса за тортата с идентичното име FERRERO ROCHER. 
Рецептата за тортата може да видите тук.
Да ви е сладко!

Бонбоните съм ги правила няколко пъти, като рецептата я видях в италиански блог. Превода ми направи моята сестра Ивана, за което и' благодаря! Загубих линка на официалната рецепта и немога да го приложа, за което се извинявам. 

13 коментара:

  1. Уникални бонбони си приготвила.....Чудесна почерпка!

    ОтговорИзтриване
  2. Тези бонбони са разкошни! Когато реша да ги направя ще е по тази рецепта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Като истинските си ги издокарала ...черпя се веднага:)!
    Чаооо и една прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошотия голяма. Има ли бонбонки, аз съм на линия:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. МММ..., и аз се почерпих, ама много са хубави!
    Поздрави, Хриси :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, явно сме писали в един и същ момент коментар...и съм те пропуснала :)
      Така, че ти имаш и специална почерпка :)))
      Поздрави, мила!

      Изтриване
  6. Миленка, Габи, Ивана, Кати благодаря ви, момичета!
    Радват ме вашите коментари!
    Бонбоните са много хубави, така че горещо ви ги препоръчвам!
    Сърдечни поздрави на всички вас! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Хриси, при теб кое от кое е по-изкушаващо... Изпращаш ли вкусотии по дома? :) Шегувам се, но са късметлии твоите хора. Да ви е сладко и хубава вечер от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери!
      Няма никакъв проблем и на теб да изпратя от тези вкусотии.
      Тортата FERRERO ROCHE направих 3 броя...е не бяха и трите за нас :) Още се облизват наши приятели :)
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  8. Пълна си с идеи.Великолепни са тези бонбонки.Много ми харесват,а за вкуса не се съмнявам.Много ме изкушаваш вече да намина към у вас ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миме, благодаря за милите думи!
      Винаги си добре дошла и с голямо удоволствие ще си гарнираме кафето с някой сладкиш, на сладка приказка! :)

      Изтриване
  9. СтраШотни са!
    Обаче...се чудя защо още Ивана и Роби не са те научили на италиански:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси!
      :) миналата година ходих в Италия за 15 дена, а явно трябваше да постоя 15 месеца, че малко от малко да започна да разбирам италиански :)

      Изтриване