Много ефектно и вкусно руло, с което може да впечатлите не само своите близки, но и най-претенциозните си гости.
Продукти:
- 500 г домашна кайма, овкусена с черен пипер, кимион и чубрица
- 2 с. л. галета
- 1 яйце
- 2 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2 моркова
- 200 г гъби
- босилек
- магданоз
- 400 г бутер тесто
Приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно, морковите се настъргват на едро. Зеленчуците заедно с чесъна се задушават с малко мазнина и вода. Когато са поомекнали се прибавят гъбите, като се готвят докато сместа остане на мазнина. Овкусява се с босилека и магданоза, и се оставя настрани да изстине.
Бутер тестото се поставя върху хартия за печене и се разточва леко съобразно размера на тавата.
Към каймата се прибавят галетата и 1/2 яйце. Омесва се и с помощта на мокри ръце се разстила върху стреч фолио със същите размери като на бутер тестото. Зеленчуковата плънка се поставя в средата на каймата и с помощта на фолиото се оформя на руло. Рулото се поставя в средата на бутер тестото. От двете страни на тестото с помощта на остър нож се режат ленти с широчина 2 сантиметра. Лентите се прехвърлят върху рулото, като по този начин се оплитат и запечатва рулото.
Отгоре рулото се намазва с другата 1/2 яйце.
Поставя се в загрята фурна на 180 градуса и се пече 30 минути. По време на печенето, ако е необходимо върху рулото се поставя фолио.
Рулото се сервира нарязано на филии с любима зеленчукова салата.
Да ви е сладко!
Тази вкусна рецепта видях при една много мила дама - Таня Донева от Вкусното ми Хоби със Страст и Любов. Благодаря и' за чудесната рецепта!
Хриси, ама и ти така майсторски си го сплела... Браво! Много апетитно ястие ни представяш отново. :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден!
Тази плетка винаги стои много ефектно,но не съм я прилагала в солен вариант с такава плънка-много интересно и несъмнено вкусно предложение,Хриси!
ОтговорИзтриванеХм ,непременно ще пробвам с бутер тесто. Не съм много по месенето ,но от време на време ми се иска да правя нещо ! Този вариант много ми хареса !!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, Гери, Роси, Славка!
ОтговорИзтриванеКато видях рулото при Танчето, очите ми останаха в него и като го направих се влюбих във вкуса му! Много изискано ястие!
Поздрави и хубава вечер ви желая!
Хриси, и твоето рулце изглежда прекрасно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеВече май е време да се взема в ръце и да го направя това съвършенство....Прекрасно руло си приготвила,Хриси!Майсторска работа,браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка!
ИзтриванеРулото освен, че е красиво и е много вкусно! Така, че запрятай ръкави и да го видим в най-скоро време и при теб! :))
Толкова е красиво, това руло, направо очите ми останаха :)
ОтговорИзтриванеМного ме зарадва, Хриси, прекрасно е :) Благодаря ти, мила!
Сърдечни поздрави!
И аз ти благодаря, Танче за чудесната рецепта, с която зарадвах моите почитатели!
ИзтриванеПрекрасен ден ти пожелавам! :)