сряда, 21 февруари 2018 г.

Печена патица


Продукти:
  • патица около 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • червен пипер
  • около 1 с. л. меко краве масло
  • 1 кг картофи

Приготвяне:
Патицата се овкусява със солта и черният пипер. Намазва се хубаво с червеният пипер и кравето масло. Тук може да използвате и други любими подправки. 
Поставя се в тава с незалепващо покритие и се налива 1 ч. ч. вода.
Тавата се завива хубаво с алумниево фолио. 
Поставя се във фурна предварително загрята на 180 градуса. 
Пече се 2 ч. и 20 минути.
Фолиото се премахва и патицата се допича до хубав загар.

След като леко се охлади патицата, се изважда от тавата. 

Картофите се обелват и нарязват на гредички. Измиват се хубаво със студена вода, посоляват се и се поставят в тавата. Разбъркват се, така че всяко картофче хубаво да е омазнено от отделената мазнина. 
Тавата се поставя във фурната и картофите се запичат до готовност. 
Получавате много вкусни картофи, идеално допълнение към сочната и апетитна патица. 


Приятен апетит! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар