Продукти:
- 260 г брашно
- 40 г какао
- 200 г краве масло
- 100 г захар
- 1 яйце
- натрошени орехи за паниране
- 150 г шоколад
Приготвяне:
Мекото масло се разбива заедно със захарта до пухкавост. Прибавя се яйцето и разбиването продължава до хубаво усвояване, и получаване на еднородна смес.
Брашното се смесва с какаото и се пресява.
Прибавя се към маслената смес и като се оформи топка се прехвърля на плот, и леко се доомесва.
Тестото се завива в стреч фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.
От охладеното тесто се късат малки парченца и се оформят различни сладки.
Поставят се върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.
След като сладките изстинат се топят в разтопения шоколад и се овалват в натрошени орехи.
Остава да поканите приятели на ароматно кафе и да споделите вкусните шоколадови сладки.
Да ви е сладко и весело на душата!
Няма коментари:
Публикуване на коментар