Продукти:
- 400-500 г пилешко месо
- 250 г гъби
- 3 стръка пресен лук
- 2 с. л. заквасена сметана
- 200 мл прясно мляко
- сол
- черен пипер
- 3-4 варени картофа
- 150 г кашкавал
- олио
Приготвяне:
Пилешкото месо се поставя в тиган с 2-3 с. л. олио и се запържва. Посолява се леко. Изважда се от тигана и в него се поставят нарязаните гъби, които се готвят до готовност. Прибавя се нарязаният лук. Ястието се разбърква и месото се връща в тигана.
Добавя се сметаната, разбърква се и се налива прясното мляко.
Готви се до леко сгъстяване на ястието.
Сместа се изсипва в тавичка.
Отгоре се настъргват варените картофи, а върху тях - кашкавала.
Ястието се пече на 200 градуса 15-20 минути или до зачервяване на кашкавала.
Това е :) лесно, бързо, вкусно, идеално за работещите жени.
Да ви е сладко!
Любимите ми бързи рецепти - запеканки. А тази е толкова вкусна и ароматна! Поздрави сърдечни, Хриси!
ОтговорИзтриванеИ на теб мила Люси, топли и усмихнати поздрави :)
Изтриване