понеделник, 26 септември 2016 г.

Пиле Полини


Не знам и не помня кога и откъде съм записала тази рецепта, нито пък знам защо се казва така, но ястието е много вкусно и си заслужава неговото приготвяне.
Вече за кой ли път се уверявам, че вкуса на едно ястие много зависи, не само от вложените продукти, а и от съдовете, в които е приготвено даденото ястие.
Колкото и пъти да приготвям дадено ястие в тенджерата Деличия на Делимано, толкова и пъти оставам напълно очарована и удовлетворена от нейните характеристики. Благодарение на гладкото и' покритие храната не залепва и се приготвя буквално с няколко капки олио.

Продукти:
  • 450 г пилешко месо
  • 400 г пилешки дробчета
  • 2 големи глави лук
  • 4-5 печени червени пиперки
  • 200 г гъби
  • 300 мл бяло вино
  • 1/2 дафинов лист
  • зърна черен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • 3-4 скилидки чесън
  • щипка пушен червен пипер

Приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци, Гъбите се нарязват на филийки, а чушките на ленти.
Всичкото това се поставя в тенджера Деличия, наливат се  2-3 с. л. олио и сместа се задушава до леко омекване на продуктите.


Прибавят се нарязаното пилешко месо, черния пипер и дафиновия лист. Ястието се задушава около 8-10 минути. 
Добавят се дробчетата, а след малко и бялото вино. 
След като ястието се задуши се доовкусява със сол и нарязаните скилидки чесън.
Накрая се поръсва с щипка пушен червен пипер и магданоз.


Поднася се с ориз със зеленчуци или картофено пюре.


Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Изглежда страхотно и много вкусно! Не съм ползвала съдове на Делимано, а на Таперуер, но явно и двете са с чудесно качество. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траянче!
      Ястието е много вкусно, а за съдовете на Делимано мога с ръка на сърцето да изкажа само супералтернативи!
      Поздрави!

      Изтриване