сряда, 25 февруари 2015 г.

Чийзкейк Далматинец


Много интересна хрумка относно името на чийзкейка, но определено му подхожда. Бяла и нежна вътрешност с неравномерни петна по нея и всичко обвито с хрупкава шоколадова основа... чийзкейка отива в категорията на ,,неустоима съблазън''.
С тази съзлазън ме изкуши една много мила дама - Руми от ,,Румянтика в кухнята''. Благодаря ти, Руми за чудесният чийзкейк.:)



Продукти за основата:
  • 375 г брашно
  • 40 г какао
  • 3 ч. л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 175 г захар
  • 2 яйца
  • 200 г студено краве масло, нарязано на парченца

Продукти за плънката:
  • 1 пак. пудинг за варене (60 г) на д-р Йоткер
  • 3 яйца
  • 175 г захар
  • 500 г безсолна извара
  • 3 с. л. гъсто кисело мляко
  • 250 г краве масло

Приготвяне на основата:
Всички продукти се поставят в купа и се разбъркват с миксер. Когато сместа стане на трохи се омесва на тесто с ръце. Тестото се покрива със стреч фолио и се поставя в хладилник за 30 минути.

Приготвяне на плънката:
Кравето масло се разтопява и се охлажда. 
Към изварата се добавя захарта и сместа се претрива с пасатор. Към нея се прибавят яйцата, киселото мляко и маслото. Накрая се прибавя и пудинга, както е на прах. Всичко се разбърква с миксер до хомогенност.

Изстуденото тесто се разделя на три части. Едната част се разстила на дъното на отваряема форма с размер 26 сантиметра. Втората част от тестото се разполага вътрешната страна на формата.


 В така получената купа се излива плънката. От третата част от тестото се късат парченца и се разпределят неравномерно върху плънката.


 Чийзкейка се поставя в загряла фурна на 180 градуса и се пече 60 минути, докато повърхността добие златиста коричка и плънката се стегне.
Охлажда се във формата и след това се поставя в поднос. 
Чийзкейка се поднася силно охладен.


Приятен апетит! 

22 коментара:

  1. Великолепен десерт,освен че е много вкусен е и супер калорична бомба,но какво да се прави понякога се поддаваме на изкушението.Поздрави и успехи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вероника, благодаря за поздравлението!
      Чийзкейка наистина е огромна калорична бомба, но нали не го ядем всеки ден :) Понякога трябва да си угодим и на душичките :)))...толкова е вкусеннннн
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Подложката е прекрасна,а плънката два пъти..:)))!
    Чудесен десерт,Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленка, такава вкусотия е целият чийзкейк, че просто не ми се мисли за килограми и диети :)))
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  3. Леле, разкошен е! Чудесна идея, изпълнение и снимки!
    Слънчев ден, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче! Наистина е разкошен чийзкейка, и май и снимките съм ги докарала този път :)
      Много слънце и усмивки пожелавам и на теб!

      Изтриване
  4. Изглежда невероятно. Само едно не разбрах- пудинга без да си го приготвяла ли го добави или самото прахче?

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, той този Далматинец дето е красив, ама и много вкусен. Пудинга се прибавя суров както е на прах. Наистина малко не се разбира и ще поправя публикацията.
      Сърдечни поздрави и прекрасен ден!

      Изтриване
  5. Хриси, великолепно изглежда Далматинеца ти!! Много се радвам, че си го направила и ти е харесал!!
    Момичета, както казва Хриси калориите наистина са доста, но пък удоволствието е незаменимо и си заслужава да се хапне (е поне за празници, а не всеки ден ;) )!
    Поздрави и прегръдки, мила Хриси!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми, в голямо изкушение ме вкара. Прибрала съм петнистият далматинец в хладилника на студено и мисълта ми е все там и току отварям вратата, и си отрязвам едно уж тъничкоооо парченце :) Тъничко, тъничко ама няколко пъти и става май дебеличко :)
      Сърдечни поздрави, Руми и благодаря за чудесната рецепта!
      П.П. Аз и други вкусотии съм си харесала при теб, ама чакай да отминат тези калории :))

      Изтриване
  6. Хриси, наистина неустоим десерт изглежда! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вили!
      Голяма вкусотия е...
      Поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Този чейз ми напомни на един друг от преди време при Мариетка,нейният се казва Жираф,много ефектен е станал,Хриси,и несъмнено е наслада за небцето!Лека нощ и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси,не съм го срещала на друго място освен при Руми, но и неможем да обхванем всички рецепти :) Няма значение откъде е рецептата, важното е, че е наистина наслада за небцето.
      Чудесен утрешен ден!

      Изтриване
  9. Хриси, прекрасен десерт! Няма да му откажа, дори, ако съм се наяла :) Поздравления, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Люси! Трудно се отказва на такава вкусотия!
      Поздрави и хубави почивни дни!

      Изтриване
  10. Хриси, не съм виждала такъв чийз, харесва ми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, и аз не бях виждала и опитвала, но не съжалявам, че го направих!
      Сърдечни поздрави и спокойни почивни дни!

      Изтриване
  11. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Христина, спасибо за прекрасный рецепт! Очень аппетитно!!! Фото супер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Светлана за хубавите думи!
      Поздрави! :)

      Изтриване