Рецептата на този красив и невероятен шоколадов мус е на Кирстен Тиболс, който може да бъде черешката на празничната ви трапеза.
Прави се с крем Англез, който се смесва с трите вида шоколад - натурален, млечен и бял.
Насладете се на чудесната рецепта!
Продукти:
за декорация:
- 50 г натурален шоолад
за трите вида мус:
- 300 мл течна сметана А
- 30 мл прясно мляко
- 50 мл течна сметана Б
- 6 жълтъка
- 60 г захар
- 90 г черен шоколад (капки)
- 100 г млечен шоколад (капки)
- 110 г бял шоколад (капки)
Приготвяне:
Разтопете шоколада за декорацията на водна баня или за няколко сеекунди в микровълновата печка. Поставете го в пош и отрежете края му съвсем малко. Вземете 6 чаши и декорирайте с шоколада от вътрешната страна на чашата. Поставете чашите на студено.
Разбийте 300 мл сметана (А) до полутечно състояние или както казва Кирстен на 75 %. Поставете купата в хладилника.
Ако използвате шоколадови блокчета, нарежете шоколада на дребно и го разпределете в три различни купи.
За шоколадовият мус е небходимо да направите крем Англез. Разбийте в купа жълтъците със захарта до пухкавост.
Смесете течната сметана ,,Б" с прясното мляко и загрейте на слаб огън до кипване. Прибавете млечната смес на тънка струйка към жълтъжите, като разбъркате енергично. Върнете сместа върху котлона и гответе до леко сгъстяване. Кремът не трябва да завира.
Разпределете крема по-равно между трите вида крем. Разбъркайте до еднородност. След това разпределете охладената сметана по-равно в трите купи и разбъркайте.
Пресипете шоколадовият мус от натуралният шоколад в пош с кръгъл накрайник и шприцовайте на дъното на чашите. Поставете в хладилника за 20 минути.
Преситете шоколадовият мус от млечният шоколад в пош и направете втори слой. Поставете в хладилник.
Пресипете белият шоколадов мус в пош и направете третия слой. Поставете чашите в хладилник за още 20 минути.
Украсете с ягодка и поднесете с усмивка.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар