Продукти:
- 115 г краве масло
- 150 кафява захар
- 1 яйце
- 100 г брашно
- 120 г фини овесени ядки
- 1 ч. л. бакпулвер
- ванилия
- 1/2 ч. л. канела
- 50 г стафиди
- 50 г орехови ядки
- щипка сол
Приготвяне:
Сложете мекото краве масло в купа заедно със захарта и разбийте с миксер. Прибавете яйцето, като разбиването продължава до неговото усвояване.
В друга купа смесете брашното, овесените ядки, ванилията, канелата и бакпулвера. Разбъркайте и сместа я прибавете към яйчно-маслената смес. Тук може вече да разбъркате с лъжица или шпатула. Прибавете стафидите и ситно нарязаните орехови ядки и разбъркайте до равномерното им разпределение.
Покрийте купата със стреч фолио и я поставете в хладилника за 30-40 минути.
С помощта на лъжица оформете малки топченца и ги наредете в тава постелна с хартия за печене.
Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 13-14 минути.
Оставете да се охладят в тавата и тогава ги прехвърлете в поднос.
От тази доза продукти се получават около 35 бр. бисквитки.
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от тук.
Thanks for the profound impact your blog has had on my daily routines and habits.
ОтговорИзтриване