Продукти:
за тестото
- 1 яйце
- 120 г меко краве масло
- 200 г брашно
- 60 г захар
- щипка сол
- 15 г бакпулвер
- 1 ванилия
за заливката
- 2 яйца
- 100 г захар
- 150 мл течна сладкарска сметана
- 100 мл прясно мляко
- 1 (40 г) готов пудинг
още
Приготвяне:
В купа се смесват брашното, захарта, солта, ванилията и бакпулвера.
В друга купа с миксер се разбива яйцето, прибавя се мекото краве масло и след тяхното хомогенизиране се добавя сухата смес.
Получава се меко маслено тесто, което не се меси.
Тестото се поставя в тава с размери 26 см, с незалепващо дъно, специална тавичка за пай или ако не разполагате с такава, постелете с хартия за печене.
В купа се поставят всички продукти за заливката и се разбъркват с миксер.
С нея се заливат прасковите.
Паят се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
Готовият пай се охлажда във формата и тогава се изважда.
Прегръдка получаваш и тук!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеПоздрави и прегръдки, и от мен! :)
Интересува ме дали пудинг трябва да е сварен предварително или се слага на прах в сместа?
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ИзтриванеПудингът се поставя директно както е в опаковката (не се вари). Той идва един вид заместител на брашното, но с него пудинга се получава по ароматен и пухкав.
Поздрави!