понеделник, 30 юли 2018 г.

Пай с праскови


Продукти:
за тестото
  • 1 яйце
  • 120 г меко краве масло
  • 200 г брашно
  • 60 г захар
  • щипка сол
  • 15 г бакпулвер 
  • 1 ванилия

за заливката
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 150 мл течна сладкарска сметана
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 (40 г) готов пудинг

още
  • 2 големи праскови


Приготвяне:
В купа се смесват брашното, захарта, солта, ванилията и бакпулвера. 
В друга купа с миксер се разбива яйцето, прибавя се мекото краве масло и след тяхното хомогенизиране се добавя сухата смес. 
Получава се меко маслено тесто, което не се меси. 
Тестото се поставя в тава с размери 26 см, с незалепващо дъно, специална тавичка за пай или ако не разполагате с такава, постелете с хартия за печене.
Тестото се разстила с ръце, като се издига борд с височина около 3-4 сантиметра.


На дъното на пая се разполагат нарязаните и обелени праскови.


В купа се поставят всички продукти за заливката и се разбъркват с миксер.
С нея се заливат прасковите. 


Паят се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути. 

Готовият пай се охлажда във формата и тогава се изважда. 
Поръсва се с пудра захар.


Рецептата е адаптирана от тук. 

4 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря, Веси!
      Поздрави и прегръдки, и от мен! :)

      Изтриване
  2. Интересува ме дали пудинг трябва да е сварен предварително или се слага на прах в сместа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Пудингът се поставя директно както е в опаковката (не се вари). Той идва един вид заместител на брашното, но с него пудинга се получава по ароматен и пухкав.
      Поздрави!

      Изтриване