вторник, 17 април 2018 г.

Бобена салата


Продукти:
  • 500 г сварен бял боб
  • 3-4 печени червени пиперки
  • 1 малка главичка стар лук
  • 2 стръка пресен лук
  • 3-4 кисели краставици
  • сушени мариновани домати
  • зелени и черни маслини без костилки
  • магданоз
  • сол 
  • зехтин
  • бял балсамов оцет


Приготвяне:
Свареният боб се поставя в дълбока купа. 
Лукът се нарязва на полумесеци, или както казва един голям естет на храната от кулинарните групи - на миглички :), печените чушки и сушените домати - на ивици, киселите краставички и маслините - на колелца.
Всички нарязани продукти се прибавят към боба.


Салатата се овкусява със сол, зехтин и бял балсамов оцет.
Разбърква се леко и внимателно, за да останат цели бобените зърна.
Накрая поръсете салатата с нарязан магданоз и наЗдраве! 


Салатата търпи импровизации, но в този вариант е много балансирана и вкусна. 


Приятен апетит! 






4 коментара:

  1. Като картина е, Хриси! Изкуството има различни форми на проява, ето например как кулинар рисува в чинията. Прекрасна си. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Кате!
      Каменните плочи са ми подарък от децата и ме вдъхновиха, да направя тази наша любима салата в различен аранжимент.
      Поздрави и прегръдки, мила! :)

      Изтриване
  2. Хриси,
    прекрасно аранжирана и поднесена салата.Много е вкусна, много полезна, аз обаче винаги я правя с повече кромид лук.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Количеството на продуктите е по вкуса на всеки, така че може да се импровизира. Ние не обичаме лук и чесън, и затова го използвам в по-ограничено количество.
      Поздрави, мила!

      Изтриване